Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fröiga nötmuffins

Fröiga nötmuffins tillverkar du enkelt och snabbt. Du behöver bland annat smör, ägg, strö- och vaniljsocker, mjölk, mjöl, bakpulver och pumpafrön. Otroligt mumsigt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rör matfett och socker vitt och pösigt, gärna med elvisp. Rör i äggen, ett i taget. Tillsätt vaniljsocker och mjölken. Blanda mjöl, bakpulver och pumpafrön och rör ner det i smeten.
  3. Fyll smeten i 8 muffinsformar (för 8 st). Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt muffinsen svalna på galler.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt finmjöl.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot haver-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 8 st
  • 75 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk mjölk (gärna 1,5 %)
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 dl pumpafrön
  • 8 st muffinsformar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1866 kJ / 446 kCal