Havre- och lingonlimpa med morot- och solrosfrö

83
9
Havre- och lingonlimpa med morot- och solrosfrö

Ett solgult, glutenfritt matbröd med inslag av härligt röda och syrliga lingon som alla kan njuta av! Lättbakat så länge du är noga med att väga både vätska och mängden mjöl.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Havre- och lingonlimpa med morot- och solrosfrö

Ingredienser

1 stort bröd
1 dl
havregryn (ren havre)
6 dl
kallt vatten
1/2 dl
rapsolja
1 1/2 tsk
salt
1 msk
malda brödkryddor
50 g
jäst
1 msk
fiberhusk (malet loppfröskal)
100 g
finriven morot (100 g motsvarar ca 2 1/2 dl)
1 dl
solrosfrön (naturella)
ca 12 1/2 dl
glutenfri mjölblandning (12 1/2 dl motsvarar ca 750 g)
1 dl
lingon (färska eller frysta)
-
solrosfrön till garnering

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: använd en lågproteinmix eller naturligt glutenfri mix och prova dig fram till lagom degkonsistens.

Gör så här

Tips

Servera gärna någon god färskost till det vackra och smakrika brödet.

Vad tyckte du om receptet?

83

Kommentarer

Rebecka

2019-07-09

Supergott! Min farmor som vart glutenintolerant i över 25 år hälsar att hon aldrig ätit så gott bröd 😀

Redaktionen ICAse

2019-07-09

Hej Rebecka! Vad roligt att höra! Hälsningar Michelle

Ingrid

2017-05-24

Har provat många glutenfria bröd recept detta var ett av de bästa, la degen på bakplåtspapper med en springforms kant så inte degen flöt ut ,( det gjorde den första gången.

Ingalill

2016-09-19

Gott. Bytte morötter mot riven kokt potatis. Blev 2 bröd.

Testa liknande recept