Havre- och lingonlimpa med morot- och solrosfrö
Ett solgult, glutenfritt matbröd med inslag av härligt röda och syrliga lingon som alla kan njuta av! Lättbakat så länge du är noga med att väga både vätska och mängden mjöl.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012
Ingredienser
1 stort bröd
1 dl havregryn (ren havre)
6 dl kallt vatten
1/2 dl rapsolja
1 1/2 tsk salt
1 msk malda brödkryddor
50 g jäst
1 msk fiberhusk (malet loppfröskal)
100 g finriven morot (100 g motsvarar ca 2 1/2 dl)
1 dl solrosfrön (naturella)
ca 12 1/2 dl glutenfri mjölblandning (12 1/2 dl motsvarar ca 750 g)
1 dl lingon (färska eller frysta)
solrosfrön till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergott! Min farmor som vart glutenintolerant i över 25 år hälsar att hon aldrig ätit så gott bröd 😀
Rebecka
2019-07-09Hej Rebecka! Vad roligt att höra! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-07-09Har provat många glutenfria bröd recept detta var ett av de bästa, la degen på bakplåtspapper med en springforms kant så inte degen flöt ut ,( det gjorde den första gången.
Ingrid
2017-05-24Gott. Bytte morötter mot riven kokt potatis. Blev 2 bröd.
Ingalill
2016-09-19