Fröbröd med bönor och kummin
5Världens godaste

Bröd med frön och mungbönor blir inte bara hälsosammare utan även saftigare. Det behövs inget jäsmedel för att lyckas med fröbrödet. Dessutom är det glutenfritt om gryn av ren havre används.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Ingredienser
1 limpa
1 dl torkade mungbönor (1 dl torkade motsvarar 3 dl blötlagda)
ca 1 l kokande vatten
2 dl solrosfrön
2 dl havregryn
1 1/2 dl vita sesamfrön
2 msk chiafrön
1 dl sötmandel
3 msk fiberhusk
2 tsk salt
1 msk stött kummin
3 dl kallt vatten
1 msk honung
3 msk olivolja
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per limpa och på brödets torrvikt.
Energi722 KJ / 173 kCal
Fett12 g
Salt0.93 g
Kolhydrater9 g
Protein6 g
Kommentarer
22 stKanongott! Använde färdigkokta vita bönor istället för torkade mungbönor. Chiafrön ersatte jag med linfrö och istället för 3msk fiberhusk tog jag 1msk krossade linfrö och 2 msk psyllium frö Brödet vart riktigt gott och håller bra ihop!
Melanie
Ett väldigt gott och nyttigt bröd som ska börja baka igen
Peter
Det var gott! Jag funderar på hur brödet ska förvaras. Kan det frysas? Hur länge håller det i rumstemperatur (i (plast)påse)?
Marie
Skitgott, gör detta bröd var o varannan vecka. Matigt, god smak och enkelt. Behövs lite planering genom att mungbönorna ska blötläggas. Supernöjd!
Ann katrin
Hej, ska de blötlagda bönorna stå i rumstemperatur så länge eller ska de stå i kylen? tänker på andra matvaror som måste kylas fort såsom ris men bönor är ju inte ris så jag vet inte..
Helen
Kan man ha andra bönor?
Eva
Hej Eva! Vi har inte provbakat med andra bönor varför vi vågar inte lova att det går. Om du testar så kommentera gärna här igen och berätta hur brödet blev. 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket
Riktigt saftigt, supergott fröbröd.
Jill
Saftigt, gott och mättande. Kommer göra fler.
Sara
Fem stjärnor av fem möjliga! Väldigt gott och saftigt! Kommer att baka det många många gånger... och rekommendera det vidare! Tack!
Marika
Supergott!!
Annika