Fröbröd med bönor och kummin

Betyg 5 av 5.35 personer har röstat
Receptet har 22 kommentarer
Fröbröd med bönor och kummin

Bröd med frön och mungbönor blir inte bara hälsosammare utan även saftigare. Det behövs inget jäsmedel för att lyckas med fröbrödet. Dessutom är det glutenfritt om gryn av ren havre används.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Fröbröd med bönor och kummin

Ingredienser

1 limpa
1 dl torkade mungbönor (1 dl torkade motsvarar 3 dl blötlagda)
ca 1 l kokande vatten
2 dl solrosfrön
2 dl havregryn
1 1/2 dl vita sesamfrön
2 msk chiafrön
1 dl sötmandel
3 msk fiberhusk
2 tsk salt
1 msk stött kummin
3 dl kallt vatten
1 msk honung
3 msk olivolja

Gör så här

08:00:00
03:00:00
01:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

22 st
  • Kanongott! Använde färdigkokta vita bönor istället för torkade mungbönor. Chiafrön ersatte jag med linfrö och istället för 3msk fiberhusk tog jag 1msk krossade linfrö och 2 msk psyllium frö Brödet vart riktigt gott och håller bra ihop!

    Melanie

  • Ett väldigt gott och nyttigt bröd som ska börja baka igen

    Peter

  • Det var gott! Jag funderar på hur brödet ska förvaras. Kan det frysas? Hur länge håller det i rumstemperatur (i (plast)påse)?

    Marie

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per limpa och på brödets torrvikt.
Energi722 KJ / 173 kCal
Fett12 g
Salt0.93 g
Kolhydrater9 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Nöt- och nyponbröd
    Betyg 3.3 av 5.99 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Glutenfria vallmofrallor
    Betyg 2.9 av 5.118 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mörkt bönbröd med frukt och nötter
    Betyg 4.8 av 5.94 personer har röstat
    Receptet har 32 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glutenfri fiberfralla
    Betyg 2.6 av 5.62 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad