Fröbröd med bönor och kummin

Betyg 5 av 5.35 personer har röstat
Receptet har 22 kommentarer
5Världens godaste
Fröbröd med bönor och kummin

Bröd med frön och mungbönor blir inte bara hälsosammare utan även saftigare. Det behövs inget jäsmedel för att lyckas med fröbrödet. Dessutom är det glutenfritt om gryn av ren havre används.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Fröbröd med bönor och kummin

Ingredienser

1 limpa
1 dl torkade mungbönor (1 dl torkade motsvarar 3 dl blötlagda)
ca 1 l kokande vatten
2 dl solrosfrön
2 dl havregryn
1 1/2 dl vita sesamfrön
2 msk chiafrön
1 dl sötmandel
3 msk fiberhusk
2 tsk salt
1 msk stött kummin
3 dl kallt vatten
1 msk honung
3 msk olivolja

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

22 st
  • Kanongott! Använde färdigkokta vita bönor istället för torkade mungbönor. Chiafrön ersatte jag med linfrö och istället för 3msk fiberhusk tog jag 1msk krossade linfrö och 2 msk psyllium frö Brödet vart riktigt gott och håller bra ihop!

    Melanie

  • Ett väldigt gott och nyttigt bröd som ska börja baka igen

    Peter

  • Det var gott! Jag funderar på hur brödet ska förvaras. Kan det frysas? Hur länge håller det i rumstemperatur (i (plast)påse)?

    Marie

  • Skitgott, gör detta bröd var o varannan vecka. Matigt, god smak och enkelt. Behövs lite planering genom att mungbönorna ska blötläggas. Supernöjd!

    Ann katrin

  • Hej, ska de blötlagda bönorna stå i rumstemperatur så länge eller ska de stå i kylen? tänker på andra matvaror som måste kylas fort såsom ris men bönor är ju inte ris så jag vet inte..

    Helen

  • Kan man ha andra bönor?

    Eva

    Hej Eva! Vi har inte provbakat med andra bönor varför vi vågar inte lova att det går. Om du testar så kommentera gärna här igen och berätta hur brödet blev. 😊 Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Riktigt saftigt, supergott fröbröd.

    Jill

  • Saftigt, gott och mättande. Kommer göra fler.

    Sara

  • Fem stjärnor av fem möjliga! Väldigt gott och saftigt! Kommer att baka det många många gånger... och rekommendera det vidare! Tack!

    Marika

  • Supergott!!

    Annika

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per limpa och på brödets torrvikt.
Energi722 KJ / 173 kCal
Fett12 g
Salt0.93 g
Kolhydrater9 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Nöt- och nyponbröd
    Betyg 3.3 av 5.99 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Glutenfria vallmofrallor
    Betyg 2.9 av 5.117 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mörkt bönbröd med frukt och nötter
    Betyg 4.8 av 5.94 personer har röstat
    Receptet har 31 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glutenfri fiberfralla
    Betyg 2.6 av 5.62 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Havrefrallor med bovete
    Betyg 3.3 av 5.116 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad