Frityrsmet

Betyg 3.6 av 5.122 personer har röstat
Receptet har 17 kommentarer
Frityrsmet

Med detta recept rör du snabbt ihop en frityrsmet för till exempel kyckling eller fiskbitar. Prova att fritera en bit vitt bröd för att se om smeten är redo för större bitar!

Frityrsmet

Ingredienser

4 portioner
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/2 dl vatten
1 äggvita
5 dl frityrolja

Gör så här

00:01:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

17 st
  • Uusuw

    Anna

  • Kolsyrat vatten eller öl är bäst tycker jag.

    Elise

  • Friterade blomkål har aldrig tidigare ätit godare, har provat många recept men detta var bäst.

    Roland

  • Fel på receptet. 2 dl iskallt vatten ska det vara

    Ann-christine

  • Smeten blev alldeles för lös. Gick inte att fritera. Jag fick göra en nödlösning och rulla bitarna i ströbröd efter frityrsmeten. Då funkade det.

    Andreas

  • Instämmer med tidigare inlägg… Man måste rulla i något krispigt tex panko eller krossad cornflakes efter att man doppat i smeten. Då blir det riktigt jäkla bra!!!

    Johan

  • 2 Stjärnor om man använder receptet som det är. Men jag tycker ICA ska lägga till att man doppar i frityrsmeten och sedan har på panko. Då är receptet 5 stjärnor. Jag lovar, det är som natt och dag. Provade både utan och med... men min friterade torsk till fisktacos blev helt underbar med panko. Testa!

    Fredrik

  • Ett tips är att köpa färdig tempura eller finna annat recept. Denna smet blev efter fritering väldigt mjuk och frasigheten försvann direkt. Friterade en extra gång men resultatet var fortfarande under all kritik.

    Roger

  • Varför står oljan med som en del av receptet

    Niklas

    Hej Niklas! För att vi i sista steget talar om att det ska friteras, därför ingår oljan i receptet. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Skippa gallerkorgen och lägg ned bitarna direkt i fritösen och ta upp dem med en hålslev i stället. Då slipper man problement med att bitarna fastnar i gallerkorgen och blir förstörda.

    Anette

Näringsvärde per portion

Energi675 KJ / 161 kCal
Fett6 g
Salt1.15 g
Kolhydrater22 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Friterad camembert med hjortron
    Betyg 4.7 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Morotschips
    Betyg 4.9 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pommes
    Betyg 2.4 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Friterad banan med glass
    Betyg 4.8 av 5.53 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Friterad lök
    Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad