Frityrsmet

Med detta recept rör du snabbt ihop en frityrsmet för till exempel kyckling eller fiskbitar. Prova att fritera en bit vitt bröd för att se om smeten är redo för större bitar!

Gör så här
00:01:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi675 KJ / 161 kCal
Fett6 g
Salt1.15 g
Kolhydrater22 g
Protein4 g
Kommentarer
17 stUusuw
Anna
Kolsyrat vatten eller öl är bäst tycker jag.
Elise
Friterade blomkål har aldrig tidigare ätit godare, har provat många recept men detta var bäst.
Roland
Fel på receptet. 2 dl iskallt vatten ska det vara
Ann-christine
Smeten blev alldeles för lös. Gick inte att fritera. Jag fick göra en nödlösning och rulla bitarna i ströbröd efter frityrsmeten. Då funkade det.
Andreas
Instämmer med tidigare inlägg… Man måste rulla i något krispigt tex panko eller krossad cornflakes efter att man doppat i smeten. Då blir det riktigt jäkla bra!!!
Johan
2 Stjärnor om man använder receptet som det är. Men jag tycker ICA ska lägga till att man doppar i frityrsmeten och sedan har på panko. Då är receptet 5 stjärnor. Jag lovar, det är som natt och dag. Provade både utan och med... men min friterade torsk till fisktacos blev helt underbar med panko. Testa!
Fredrik
Ett tips är att köpa färdig tempura eller finna annat recept. Denna smet blev efter fritering väldigt mjuk och frasigheten försvann direkt. Friterade en extra gång men resultatet var fortfarande under all kritik.
Roger
Varför står oljan med som en del av receptet
Niklas
Hej Niklas! För att vi i sista steget talar om att det ska friteras, därför ingår oljan i receptet. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Skippa gallerkorgen och lägg ned bitarna direkt i fritösen och ta upp dem med en hålslev i stället. Då slipper man problement med att bitarna fastnar i gallerkorgen och blir förstörda.
Anette