Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Frittata med blomkål

Sugen på att äta mer grönt och vegetariskt? Prova denna frittata, alltså matiga omelett, med mjäll blomkål, rosmarinfräst rödlök, basilika, parmesan och ägg. Frittatan är lika snygg och god till lunch, middag eller som del av en härlig skördebuffé.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Ansa och skär blomkålen i mindre buketter. 
  3. Koka blomkålen i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Häll av vattnet.
  4. Skala rödlöken. Dela och finhacka den ena, skär den andra i tunna skivor.
  5. Fräs den hackade löken med rosmarinen i oljan på svag värme ca 10 minuter, utan att den får färg.
  6. Vispa ihop ägg, bakpulver, gurkmeja, parmesan, basilika, salt och peppar i en bunke. Blanda ner blomkål och stekt lök.
  7. Klä en form, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Pensla sidorna med smält smör. Strö över sesamfrön så det täcker kanterna. Häll i blomkålsblandningen och lägg på rödlöksringarna.
  8. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter, tills kakan är gyllenbrun och har stelnat. Låt stå ca 20 minuter före servering. Servera helst ljummen.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 blomkål (ca 450 g)
  • 2 rödlökar
  • 1/2 tsk finhackad rosmarin
  • 2 msk olivolja
  • 7 ägg
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 50 g parmesanost (grovriven)
  • 1 dl hackad basilika
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk smält smör
  • 1 msk vita sesamfrön
  • 1 tsk svarta sesamfrön
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1498 kJ / 357 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB