Broccoli-tempura med sojadipp

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Broccoli-tempura med sojadipp

Tempura är en japansk rätt där färska grönsaker först doppas i en frityrsmet, som i detta fall får ett extra sting från wasabi, och sedan friteras i het olja. De frasiga små broccolibuketterna och bitarna av broccolistammen serverar du sedan som en förrätt tillsammans med sojadipp. Mycket gott!

Broccoli-tempura med sojadipp

Ingredienser

4 portioner

Dipp

1 msk riven ingefära
20 g färsk gräslök
3 msk japansk soja
1 lime

Tempura

250 g broccoli
1 dl vetemjöl + extra att vända grönsakerna i
1 1/2 dl iskall ljus lättöl
1 tsk wasabipasta
olja till fritering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi974 KJ / 233 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater22 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Friterade svartrötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålvariation med äpple och rostad mandel
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Friterad broccoli med tryffelaioli
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tempurafriterad aubergine
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Wasabigurka med krispig purjolök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga