UNDER 45 MIN | Medel

Broccoli-tempura med sojadipp

Tempura är en japansk rätt där färska grönsaker först doppas i en frityrsmet, som i detta fall får ett extra sting från wasabi, och sedan friteras i het olja. De frasiga små broccolibuketterna och bitarna av broccolistammen serverar du sedan som en förrätt tillsammans med sojadipp. Mycket gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dipp: Skala och riv ingefäran fint på ett rivjärn och hacka gräslöken. Blanda ingefära och gräslök med soja. Smaka av med lite pressad limesaft.  
  2. Tempura: Ansa och skär broccolin i små buketter. Skala och skiva stammen.
  3. Vispa ihop mjöl, öl och wasabi till en slät frityrsmet.
  4. Vänd broccolin i vetemjöl och skaka bort överflödigt mjöl genom ett durkslag.
  5. Hetta upp oljan till 180°C i en fritös eller en tjockbottnad kastrull.
  6. Doppa broccolin i frityrsmeten och fritera i oljan (ha ett lock till hands när du friterar). Låt buketterna rinna av på ett galler.

 För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Tips

Spara oljan som blir över när du friterat. Den går att använda flera gånger om du silar den.

Ingredienser

Portioner: 4
Dipp
  • 1 msk riven ingefära
  • 20 g färsk gräslök
  • 3 msk japansk soja
  • 1 lime
Tempura
  • 250 g broccoli
  • 1 dl vetemjöl + extra att vända grönsakerna i
  • 1 1/2 dl iskall ljus lättöl
  • 1 tsk wasabipasta
  • olja till fritering

Näringsvärde
Per portion

Energi 974 kJ / 233 kCal