Broccoli-tempura med sojadipp

1
0
Broccoli-tempura med sojadipp

Tempura är en japansk rätt där färska grönsaker först doppas i en frityrsmet, som i detta fall får ett extra sting från wasabi, och sedan friteras i het olja. De frasiga små broccolibuketterna och bitarna av broccolistammen serverar du sedan som en förrätt tillsammans med sojadipp. Mycket gott!

Skriv ut
Broccoli-tempura med sojadipp

Ingredienser

4 portioner

Dipp

1 msk
riven ingefära
20 g
färsk gräslök
3 msk
japansk soja
1
lime

Tempura

250 g
broccoli
1 dl
vetemjöl + extra att vända grönsakerna i
1 1/2 dl
iskall ljus lättöl
1 tsk
wasabipasta
olja till fritering

 För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Tips

Spara oljan som blir över när du friterat. Den går att använda flera gånger om du silar den.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 974 KJ / 233 kCal
Fett 12 g
Salt 2 g
Kolhydrater 22 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept