Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Friterade potatisskal med vitlöksdip

Att göra egna friterade potatisskal är kanske inte det enklaste du kan göra i köket. Men om du vågar dig på det blir resultatet förträffligt gott! Den fylliga vitlöksdippen är utmärkt att doppa chipsen i.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dipp: Skala och pressa vitlöken. Rör samman med övriga ingredienser till såsen och ställ kallt. Den blir bara godare om smakerna får "gifta sig" ordentligt.
  2. Skrubba potatisen riktigt noga. Ingen jord får finnas kvar. Skär av skalen med en kniv. De ska ha just så mycket potatis kvar att det blir som ett tjockt chips. Lägg dem i kallt vatten. (De skalade potatisarna blir till middag nästa dag.)
  3. Fritera skalen i omgångar. Fritera några minuter i 180°C. Låt potatisskalen rinna av på hushållspapper. Salta. Servera med såsen att doppa skalen i.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 3 kg potatis
  • olja att fritera i
  • salt
Vitlöksdipp
  • 6 vitlöksklyftor
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk örtsalt
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer