Friterad halloumi
Har du provat att göra friterad halloumi? Om inte är det hög tid! Här gör vi panerad halloumi med panko och friterar den. Den friterade osten är perfekt att servera i tacos, wraps, sallad eller som ostigt snacks eller tilltugg. Servera med två goda dippsåser!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2024
Ingredienser
4 portioner
Citrondipp
1 1/2 dl gräddfil
2 tsk finrivet citronskal
2 krm örtsalt
Srirachadipp
1/2 dl honung
2 msk srirachasås
Friterad halloumi
400 g halloumi eller grillost
3 dl vetemjöl
3 uppvispade ägg
4 dl panko
ca 1 l neutral olja (till fritering)
För alla
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix och panko mot glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi eller grillost och laktosfri gräddfil.
Gör så här
Tips
Istället för att fritera: Stek halloumin i rikligt med olja.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3813 KJ / 911 kCal
Fett47 g
Salt5.6 g
Kolhydrater83 g
Protein38 g
Kommentarer
Gjorde precis enligt receptet, mycket gott!
Ia
2022-04-18Definitivt bland det äckligaste jag ätit. Vet inte om det var fel på pankon eller om tillagningen i airfryer bidrog till någon konstig smak men det smakade sur socka och jäst. Kommer aldrig göra om med panko igen…
Jesper
2021-07-02Aj då, det låter inget vidare. Men du får kanske helt enkelt prova fritera på vanligt sätt. Hoppas du gillar det bättre då :) Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-07-08Kan man tillaga halloumin i en airfryer istället?
Sofia
2021-04-08Hej Sofia! Tack för din fråga men jag får hänvisa dig till instruktionsboken eller din airfryer leverantör. Eller så kanske vi kan hoppas att du får svar här i kommentarerna från någon kund som provat. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-04-09