Friterade fiskkakor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Friterade fiskkakor

Här är ett smarrigt recept på friterade fiskkakor som du gör på torsk, sej eller hokifilé. Fiskkakorna får en krispig yta med en god, len och fräsch fiskfärs inuti och de passar bra att servera med potatis eller varför inte pommes frites?

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka fisken och dela den i mindre bitar. Koka bönorna och skär i små bitar.
  2. Mixa eller gaffelmosa fisken till ganska finfördelad. Lägg i en skål och blanda ner råa ägg, haricots verts, koriander, socker och salt. Forma färsen till små kakor, 4 cm i diameter.
  3. Fritera några åt gången i 180°C i 1-2 minuter.

Ingredienser

Portioner: 15 st
  • 400 g torsk
  • 50 g haricots verts
  • 2 ägg
  • 1 msk hackad färsk koriander eller från burk
  • 1 tsk Brun Farin
  • 1/2 tsk salt
  • olja till fritering
Lägg till i inköpslistan