Friterad lutfisk med jalapeño och ärt- och avokadokräm

Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Friterad lutfisk med jalapeño och ärt- och avokadokräm

Låt oss presentera ett sätt att laga klassikern lutfisk i en ny kryddig version med inspiration från både det japanska och mexikanska köket. Här får lutfisken sällskap av krispig panko och heta toner av spiskummin, chili och oregano som möter en mjuk och lenande ärt-och avokadokräm. Vem säger att det inte går att servera tacos på ett julbord?

Friterad lutfisk med jalapeño och ärt- och avokadokräm

Ingredienser

8 bufféportioner

Lutfisk

ca 400 g lutfisk utan skinn
2 dl mjöl
1 ägg
4 dl panko (asiatiskt ströbröd)
frityrolja

Krydda till fisken

1 msk chilipeppar
1 msk paprikapulver
1 msk spiskummin
1 msk oregano
1 msk lökpulver
1 tsk salt

Ärt- och avokadokräm

2 avokador
2 dl tinade gröna ärtor
2 msk hackad jalapeño
1 kruka koriander
1 lime
salt
peppar

Gör så här

Fakta:
Varför äter vi lutfisk vid jul?
Lutfisken är en av de julrätter som har funnits med i det svenska matarvet under längst tid. Redan för över 500 år sedan introducerades rätten som ett alternativ till kött under den traditionella fastan. Ursprungligen åt man lutfisken som torrfisk i tunna skivor tillsammans med feta komponenter, eftersom vintern gjorde det svårt att få tag på färsk fisk.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi1176 KJ / 281 kCal
Fett13 g
Salt1 g
Kolhydrater31 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Lutfisk med vit sås
Betyg 4.4 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lutfisk med senapssås
Betyg 4 av 5.
20 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pankofriterad lutfisk
Betyg 3.1 av 5.
35 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Lutfisk med ärter och bacon
Betyg 4.8 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Anitas lutfisklåda
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga