Chokladpudding

30
5
Chokladpudding

En pudding som inte har lämnat de svenska hemmen sedan dess storhetstid på 60-talet är chokladpuddingen. Att vispa ihop sin egen är inte alls svårt med mjölk, majsstärkelse och kakao som bas. Servera på klassiskt vis med gräddmjölk och socker.

Chokladpudding

Ingredienser

4 portioner
7 dl mjölk
1 ägg
1 dl majsstärkelse
1 dl kakao
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Till servering

gräddmjölk
socker

För alla

Innehåller ägg och mjölkprotein. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Britt marie

2020-12-27

Jättebra och enkelt recept med ingredienser som alltid finns hemma ! Har gjort den två gånger och fungerar lika bra varje gång . Verkligen en räddare i nöden när man behöver ordna en snabb, enkel dessert ! Tack för receptet !

Jessica

2020-05-16

Hej! Receptet såg bra ut, men min stelnade aldrig :( Haft den 12 timmar i kyl... Hällde över när den tjocknat på spisen, men hällde jag ändå över för tidigt?

Redaktionen ICAse

2020-06-23

Hej Jessica! Ursäkta jättesent svar! Undrar vad som kan ha blivit fel? Kanske att den hann sjuda för länge...? Våra kockar har i alla fall provlagat receptet på nytt och vi har gjort en liten justering i receptet och lagt till att krämen ska sjuda i ca 3 minuter. Hoppas att du vill testa receptet igen! Hälsningar Elina

Sheberon

2019-03-05

Hur tjock ska man koka smeten? Stelnar den mer när den svalnat?