Chokladpudding

En pudding som inte har lämnat de svenska hemmen sedan dess storhetstid på 60-talet är chokladpuddingen. Att vispa ihop sin egen är inte alls svårt med mjölk, majsstärkelse och kakao som bas. Servera gärna med vispad grädde och hallon.

Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl hallon och grädde.
Energi1272 KJ / 304 kCal
Fett9 g
Salt0.2 g
Kolhydrater43 g
Protein10 g
Kommentarer
10 stJättebra recept.jag har ett som oxå är bra 4 dl mjölk, 0,5 dl maizena, 0, 5dl cacao, 1-2msk socker, 1 tsk vaniljsocker och 1/2 ägg vispa samman värm under omrörning tills det tjocknar. Häll i form eller små glas och ställ i kylen.servera med hallon eller annan frukt och vispgrädde. Sikta över florsocker. Jag har gjort den massor av ggr och aldrig misslyckats. Går utmärkt att dubbla satsen
Solveig
Jag har provat några olika recept men det här va absolut det bästa receptet. Hade dock i lite mera maizena mjöl för en lite tjockare konsistens. Jättegod chokladpudding. Aldente. Tack ica
Anna-lena
Inte god tjock hård pudding med skarp smak usch !!!
Rose
Kan jag använda potatismjöl i stället för majsstärkelse som jag gör när jag lagar vaniljkräm?
Anneli
Hej Anneli! Vi har nu stämt av med våra matkreatörer och de tror inte det blir bra att byta ut så pass mycket majsstärkelse mot potatismjöl. Men om du redan provat får du gärna skriva en kommentar hur det blev. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Bra recept 😄
Karl-henrik
Jättebra och enkelt recept med ingredienser som alltid finns hemma ! Har gjort den två gånger och fungerar lika bra varje gång . Verkligen en räddare i nöden när man behöver ordna en snabb, enkel dessert ! Tack för receptet !
Britt marie
Hej! Receptet såg bra ut, men min stelnade aldrig :( Haft den 12 timmar i kyl... Hällde över när den tjocknat på spisen, men hällde jag ändå över för tidigt?
Jessica
Hej Jessica! Ursäkta jättesent svar! Undrar vad som kan ha blivit fel? Kanske att den hann sjuda för länge...? Våra kockar har i alla fall provlagat receptet på nytt och vi har gjort en liten justering i receptet och lagt till att krämen ska sjuda i ca 3 minuter. Hoppas att du vill testa receptet igen! Hälsningar Elina
ICA-köket
Hur tjock ska man koka smeten? Stelnar den mer när den svalnat?
Sheberon
Kanske kan man ta hälften kakao och hälften O'boy?
Karolina
Hej Karolina, Det borde fungera att ta hälften av varje. Den blir ju lite sötare och mindre chokladig men vi har inte provlagat med O´boy. Hör gärna av dig här igen hur det gick. Lycka till. Hälsningar Ulrika.
ICA-köket
Jag tror att kakao och socker bör byta plats, dvs en halv dl kakao och 1 dl socker. Tyvärr följde jag receptet och det passade inte mig som ändå gillar mörk choklad, men framförallt inte övriga familjen som gillar mildare och sötare chokladsmak.
Magnus
Hej Magnus! Vi har gjort krämen som det står på receptet, men det är lättare att tillsätta socker om man tycker att den är för kakaostark. Hälsningar Michelle
ICA-köket