Chokladpudding
En pudding som inte har lämnat de svenska hemmen sedan dess storhetstid på 60-talet är chokladpuddingen. Att vispa ihop sin egen är inte alls svårt med mjölk, majsstärkelse och kakao som bas. Servera gärna med vispad grädde och hallon.
Ingredienser
4 portioner
7 dl mjölk
1 ägg
1 dl majsstärkelse
1 dl kakao
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Till servering
färska hallon
vispad grädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl hallon och grädde.
Energi1272 KJ / 304 kCal
Fett9 g
Salt0.2 g
Kolhydrater43 g
Protein10 g
Kommentarer
Jättebra recept.jag har ett som oxå är bra 4 dl mjölk, 0,5 dl maizena, 0, 5dl cacao, 1-2msk socker, 1 tsk vaniljsocker och 1/2 ägg vispa samman värm under omrörning tills det tjocknar. Häll i form eller små glas och ställ i kylen.servera med hallon eller annan frukt och vispgrädde. Sikta över florsocker. Jag har gjort den massor av ggr och aldrig misslyckats. Går utmärkt att dubbla satsen
Solveig
2024-10-07Jag har provat några olika recept men det här va absolut det bästa receptet. Hade dock i lite mera maizena mjöl för en lite tjockare konsistens. Jättegod chokladpudding. Aldente. Tack ica
Anna-lena
2024-04-17Inte god tjock hård pudding med skarp smak usch !!!
Rose
2024-03-01