En pudding som inte har lämnat de svenska hemmen sedan dess storhetstid på 60-talet är chokladpuddingen. Att vispa ihop sin egen är inte alls svårt med mjölk, majsstärkelse och kakao som bas. Servera på klassiskt vis med gräddmjölk och socker.
Innehåller ägg och mjölkprotein. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.
Kommentarer
Britt marie
2020-12-27Jättebra och enkelt recept med ingredienser som alltid finns hemma ! Har gjort den två gånger och fungerar lika bra varje gång . Verkligen en räddare i nöden när man behöver ordna en snabb, enkel dessert ! Tack för receptet !
Jessica
2020-05-16Hej! Receptet såg bra ut, men min stelnade aldrig :( Haft den 12 timmar i kyl... Hällde över när den tjocknat på spisen, men hällde jag ändå över för tidigt?
Redaktionen ICAse
2020-06-23Hej Jessica! Ursäkta jättesent svar! Undrar vad som kan ha blivit fel? Kanske att den hann sjuda för länge...? Våra kockar har i alla fall provlagat receptet på nytt och vi har gjort en liten justering i receptet och lagt till att krämen ska sjuda i ca 3 minuter. Hoppas att du vill testa receptet igen! Hälsningar Elina
Sheberon
2019-03-05Hur tjock ska man koka smeten? Stelnar den mer när den svalnat?