Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Chokladpudding

En pudding som inte har lämnat de svenska hemmen sedan dess storhetstid på 60-talet är chokladpuddingen. Att vispa ihop sin egen är inte alls svårt med mjölk, majsstärkelse och kakao som bas. Servera på klassiskt vis med gräddmjölk och socker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop alla ingredienser utom vaniljsocker i en kastrull och sjud under vispning på medelvärme tills smeten tjocknat.
  2. Vispa ner vaniljsocker och häll upp i en skål eller portionsskålar och låt stelna i kyl några timmar.
  3. Till servering: Servera chokladpuddingen med gräddmjölk och strösocker.

För alla

Innehåller ägg och mjölkprotein. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 7 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 dl majsstärkelse
  • 1 dl kakao
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
Till servering
  • gräddmjölk
  • socker
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer