Chokladpudding

22
5
Chokladpudding

En pudding som inte har lämnat de svenska hemmen sedan dess storhetstid på 60-talet är chokladpuddingen. Att vispa ihop sin egen är inte alls svårt med mjölk, majsstärkelse och kakao som bas. Servera på klassiskt vis med gräddmjölk och socker.

Skriv ut
Chokladpudding

Ingredienser

4 portioner
7 dl
mjölk
1
ägg
1 dl
majsstärkelse
1 dl
kakao
1/2 dl
strösocker
2 tsk
vaniljsocker

Till servering

gräddmjölk
socker

För alla

Innehåller ägg och mjölkprotein. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Britt marie

2020-12-27

Jättebra och enkelt recept med ingredienser som alltid finns hemma ! Har gjort den två gånger och fungerar lika bra varje gång . Verkligen en räddare i nöden när man behöver ordna en snabb, enkel dessert ! Tack för receptet !

Jessica

2020-05-16

Hej! Receptet såg bra ut, men min stelnade aldrig :( Haft den 12 timmar i kyl... Hällde över när den tjocknat på spisen, men hällde jag ändå över för tidigt?

Redaktionen ICAse

2020-06-23

Hej Jessica! Ursäkta jättesent svar! Undrar vad som kan ha blivit fel? Kanske att den hann sjuda för länge...? Våra kockar har i alla fall provlagat receptet på nytt och vi har gjort en liten justering i receptet och lagt till att krämen ska sjuda i ca 3 minuter. Hoppas att du vill testa receptet igen! Hälsningar Elina

Sheberon

2019-03-05

Hur tjock ska man koka smeten? Stelnar den mer när den svalnat?

Testa liknande recept