Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Friterad camembert med hjortron och rosésallat

Denna lyxiga, friterade camembert med hjortron och rosésallat är en rätt som bara smälter på tungan. Den panerade osten friterar du tills färgen är vackert gyllene och serverar sedan genast tillsammans med söta, varma hjortron och några roséblad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela osten i trekantiga bitar. Vänd dem i vetemjöl och därefter i lätt vispad äggvita. Doppa dem till sist i ströbröd så att det helt täcker osten.
  2. Hetta upp oljan till 180°C. Fritera ostbitarna, några åt gången, tills de fått en gyllengul färg. Ta upp dem med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
  3. Servera dem genast med varma hjortron och några rosésallatsblad på tallriken.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g Camembert
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 äggvita
  • 3/4 dl finsiktat ströbröd
  • 3 dl frityrolja
  • 2 dl hjortron eller hjortronsylt
  • 1/2 rosésallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1760 kJ / 420 kCal
Fett: 25 g
Läs mer om näringsvärden