Friterad ansjovis med het aioli

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
0
Friterad ansjovis med het aioli

Härligt krispigt friterad ansjovis med en aioli på vitlök och chili. Servera ansjovisen som förrätt eller som tapas. Aiolin kan kryddas på ytterligare för den som gillar extra vitlök och chili. Ansjovisen vänds i vetemjöl, ägg och sist panko (japanskt ströbröd) innan fritering för en prefekt krispig yta.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2013

Friterad ansjovis med het aioli

Ingredienser

4 portioner

Aioli

2 dl majonnäs
2 msk färskpressad citronjuice
2 - 3 pressade vitlöksklyftor
1 msk chilipulver

Friterad ansjovis

1 burk ansjovisfiléer (à 450 g)
3 ägg
1 dl vetemjöl
3 dl panko (japanskt ströbröd)
1 tsk salt
1/2 tsk chiliflakes
ca 1 l frityrolja

Till servering

persilja
citronklyfta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Friterad kronärtskocka
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterade oliver
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterade lökringar med panko
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chili cheese
Betyg 4.3 av 5.
104 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pommes
Betyg 2.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Friterad lök
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga