Friterad ansjovis med het aioli
Härligt krispigt friterad ansjovis med en aioli på vitlök och chili. Servera ansjovisen som förrätt eller som tapas. Aiolin kan kryddas på ytterligare för den som gillar extra vitlök och chili. Ansjovisen vänds i vetemjöl, ägg och sist panko (japanskt ströbröd) innan fritering för en prefekt krispig yta.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2013
Ingredienser
4 portioner
Aioli
2 dl majonnäs
2 msk färskpressad citronjuice
2 - 3 pressade vitlöksklyftor
1 msk chilipulver
Friterad ansjovis
1 burk ansjovisfiléer (à 450 g)
3 ägg
1 dl vetemjöl
3 dl panko (japanskt ströbröd)
1 tsk salt
1/2 tsk chiliflakes
ca 1 l frityrolja
Till servering
persilja
citronklyfta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer