Friterad ansjovis med het aioli | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Friterad ansjovis med het aioli

Härligt krispigt friterad ansjovis med en aioli på vitlök och chili. Servera ansjovisen som förrätt eller som tapas. Aiolin kan kryddas på ytterligare för den som gillar extra vitlök och chili. Ansjovisen vänds i vetemjöl, ägg och sist panko (japanskt ströbröd) innan fritering för en prefekt krispig yta.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Aioli: Blanda majonnäs, citronjuice, vitlök och chilipulver. Ställ kallt. 
  2. Ansjovis: Låt ansjovisfiléerna rinna av. 
  3. Vispa äggen i en skål. Lägg vetemjöl på en tallrik.
  4. Blanda panko, salt och chiliflakes på ett annat fat. 
  5. Vänd filéerna först i mjöl, sedan i ägg och sist i pankoblandning. Låt torka något.
  6. Hetta upp frityroljan till 180°C i en kastrull och fritera ansjovisfiléerna i omgångar.
  7. Till servering: Servera med aioli, persilja och en citronklyfta.

Ingredienser

Portioner: 4
Aioli
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk chilipulver
Friterad ansjovis
  • 1 burk ansjovisfiléer (à 450 g)
  • 3 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl panko (japanskt ströbröd)
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • ca 1 l frityrolja
Till servering
  • persilja
  • citronklyfta
Lägg till i inköpslistan