Kalvfrikadeller i dillsås
Fantastiskt mjälla och välsmakande frikadeller som du gör av bland annat kalvfärs, ägg, lök, ströbröd och rivet citronskal. Som tillbehör serveras krämig, sötsyrlig dillsås, nykokt potatis och smakrik morotssallad. Ett mumsigt och rejält middagsrecept!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2014
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Kalvfrikadeller
1 gul lök
rivet skal av 1 citron
ca 500 g kalvfärs
2 ägg
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja
Dillsås
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 tsk majsstärkelse
1 msk citronsaft
salt
peppar
1 kruka dill
2 morötter
1/2 påse salladslök (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2763 KJ / 661 kCal
Fett31 g
Salt2.24 g
Kolhydrater55 g
Protein37 g
Kommentarer
Monika, koka dem istället. Vatten, en buljongtärning, morötter i slantar, lite ättika och dill. Koka några i taget i ca 6-7 minuter. Använd sedan den buljong du får till din dillsås och lägg frikadellerna i såsen. Jättegott!
Eva
2024-06-13Frikadeller ska kokas, inte stekas. Viktigt för oss som inte får äta stekt mat vilket gör det här receptet obrukbart för mig.
Monica
2023-03-12