Kalvfrikadeller i dillsås

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
2
Kalvfrikadeller i dillsås

Fantastiskt mjälla och välsmakande frikadeller som du gör av bland annat kalvfärs, ägg, lök, ströbröd och rivet citronskal. Som tillbehör serveras krämig, sötsyrlig dillsås, nykokt potatis och smakrik morotssallad. Ett mumsigt och rejält middagsrecept!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2014

Kalvfrikadeller i dillsås

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Kalvfrikadeller

1 gul lök
rivet skal av 1 citron
ca 500 g kalvfärs
2 ägg
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja

Dillsås

2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 tsk majsstärkelse
1 msk citronsaft
salt
peppar
1 kruka dill
2 morötter
1/2 påse salladslök (à 65 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Monika, koka dem istället. Vatten, en buljongtärning, morötter i slantar, lite ättika och dill. Koka några i taget i ca 6-7 minuter. Använd sedan den buljong du får till din dillsås och lägg frikadellerna i såsen. Jättegott!

Eva

2024-06-13

Frikadeller ska kokas, inte stekas. Viktigt för oss som inte får äta stekt mat vilket gör det här receptet obrukbart för mig.

Monica

2023-03-12

Näringsvärde per portion

Energi2763 KJ / 661 kCal
Fett31 g
Salt2.24 g
Kolhydrater55 g
Protein37 g

Testa liknande recept

Kalvfärsbullar i tomatsås
Betyg 3.3 av 5.
75 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citronbullar med morots och dillkräm
Betyg 3.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalvbullar i dillsås
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalvfrikadeller i tomatsås
Betyg 3.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalvfärsbullar med krämig paprikasås
Betyg 3.3 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Småländska wallenbergare
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga