Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kalvfrikadeller i dillsås

Fantastiskt mjälla och välsmakande frikadeller som du gör av bland annat kalvfärs, ägg, lök, ströbröd och rivet citronskal. Som tillbehör serveras krämig, sötsyrlig dillsås, nykokt potatis och smakrik morotssallad. Ett mumsigt och rejält middagsrecept!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Kalvfrikadeller: Skala och riv löken. Skölj och riv skalet av citronen.
  3. Blanda lök, citronskal, färs, ägg, ströbröd, salt och peppar. Rulla färsen till bullar. Stek dem i oljan i en stekpanna.
  4. Dillsås: Vispa ihop grädde, mjölk och majsstärkelse i en kastrull. Koka upp och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  5. Hacka dillen.
  6. Skala morötterna, skala därefter remsor av morötterna. Skiva salladslöken tunt och blanda med morötterna.
  7. Rör ner dillen i såsen och servera med kalvfrikadeller, potatis och morotssallad.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
Kalvfrikadeller
  • 1 gul lök
  • rivet skal av 1 citron
  • ca 500 g kalvfärs
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk olja
Dillsås
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 msk citronsaft
  • salt och peppar
  • 1 kruka dill
  • 2 morötter
  • 1/2 påse salladslök (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2763 kJ / 661 kCal