Kalvfrikadeller i dillsås

7
0
Kalvfrikadeller i dillsås

Fantastiskt mjälla och välsmakande frikadeller som du gör av bland annat kalvfärs, ägg, lök, ströbröd och rivet citronskal. Som tillbehör serveras krämig, sötsyrlig dillsås, nykokt potatis och smakrik morotssallad. Ett mumsigt och rejält middagsrecept!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2014

Kalvfrikadeller i dillsås

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Kalvfrikadeller

1 gul lök
rivet skal av 1 citron
ca 500 g kalvfärs
2 ägg
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja

Dillsås

2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 tsk majsstärkelse
1 msk citronsaft
salt och peppar
1 kruka dill
2 morötter
1/2 påse salladslök (à 65 g)

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2763 KJ / 661 kCal
Fett 31 g
Salt 2.24 g
Kolhydrater 55 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden