Kalvfrikadeller i dillsås

Fantastiskt mjälla och välsmakande frikadeller som du gör av bland annat kalvfärs, ägg, lök, ströbröd och rivet citronskal. Som tillbehör serveras krämig, sötsyrlig dillsås, nykokt potatis och smakrik morotssallad. Ett mumsigt och rejält middagsrecept!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2014

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Kalvfrikadeller
1 gul lök
rivet skal av 1 citron
ca 500 g kalvfärs
2 ägg
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja
Dillsås
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 tsk majsstärkelse
1 msk citronsaft
salt och peppar
1 kruka dill
2 morötter
1/2 påse salladslök (à 65 g)
För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2763 KJ / 661 kCal
Fett31 g
Salt2.24 g
Kolhydrater55 g
Protein37 g
Kommentar
Frikadeller ska kokas, inte stekas. Viktigt för oss som inte får äta stekt mat vilket gör det här receptet obrukbart för mig.
Monica
2023-03-12