Frikadeller på kalvfärs i tomatsås

Bjud på italienska frikadeller till middag! Dessa saftiga kalvfrikadeller är smaksatta med citron, parmesan och basilika. De smakrika köttbullarna får koka i tomatsås och serveras med spaghetti kokt till perfektion.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Ingredienser
4 portioner
Tomatsås
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 burkar hela tomater (à 400 g)
1 msk konc grönsaksfond
3 dl vatten
1 tsk salt
500 g kalvfärs
1 ägg
1 tsk finrivet citronskal
1 dl hackad basilika
1 dl finriven parmesan
3/4 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
4 port spaghetti (4 port motsvarar ca 300 g)
Gör så här
00:30:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott
Jane
2025-03-02Blev succé på landet till 18 personer. Alla barnen också.
Marianne
2024-09-04👍🏻🌻🙏🏻♥️
Jenny lynn
2024-06-09