Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färsfyllda paprikor

Vackra paprikor fyllda med en magnifik smakrik röra av köttfärs. Paprikorna blir fräcka att servera och underbart goda när de bakas i ugnen. Servera med ris och strö över rostade sesamfrön.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rör ihop majsmjöl och vatten. Låt svälla en stund.
  3. Blanda färs, ostronsås, ägg och mjölblandningen. Salta och peppra.
  4. Dela och kärna ur paprikorna. Skär bort en bit av bottnen så att paprikorna står stadigt.
  5. Fördela färsen i paprikorna, lägg över på ett ugnssäkert fat. Tillaga i ugnen i ca 25 minuter.  Servera med ris, ostronsås och eventuellt rostade sesamfrön.

I näringsberäkningen ingår de föreslagna tillbehören.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 dl vatten
  • 400 g blandfärs
  • 1/2 dl ostronsås
  • 1 ägg
  • salt och peppar
  • 2 röda eller gröna paprikor
  • ev rostade sesamfrön
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 2123 kJ / 506 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden