Köttbullar i tomat- och citronsås
Ett smarrigt och annorlunda recept på köttbullar. Servera köttbullarna i en sås av tomat och citron och njut av de goda smaker som uppenbarar sig. Servera köttbullarna och tomat- och citronsåsen tillsammans med pasta eller grönsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2006
Ingredienser
4 portioner
1 burk tomatsås/ pastasås (à 400-500 g)
ca 2 - 2 1/2 dl vatten
2 msk konc kycklingfond
2 - 2 1/2 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
500 g blandfärs
2 ägg
1 - 1 1/2 msk finhackad gul lök
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
ca 300 g fullkornspasta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2770 KJ / 660 kCal
Fett28 g
Kommentarer
jag gillade också detta recept men det blev bättre när jag förstekte köttbullarna och använde lime istället för citron(la i lite chili också). Tycker att kryddorna blandade sig bättre men använd inte lika mycket som receptet säger om ni använder lilme istället för citron. Håller med om att det blev saftiga köttbullar. lycka till! :)
Susanna
2009-08-07Oj så enkeltm inget stekos eller brända köttbullar! Köttbullarna blev saftiga och smakrika då de fått koka i tomatsåsen! Barnen gillade också detta massor!
Sara
2006-09-29