Köttbullar i tomat- och citronsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttbullar i tomat- och citronsås

Ett smarrigt och annorlunda recept på köttbullar. Servera köttbullarna i en sås av tomat och citron och njut av de goda smaker som uppenbarar sig. Servera köttbullarna och tomat- och citronsåsen tillsammans med pasta eller grönsallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp tomatsås, vatten, kycklingfond och citronjuice. Sänk värmen och låt sjuda.
  2. Rör ihop ströbröd och mjölk. Blanda färs, ägg, lök, ströbrödsblandning, salt och peppar till en smidig färs.
  3. Forma stora köttbullar. Lägg köttbullarna i den sjudande tomatsåsen. Tillaga i ca 15 minuter.
  4. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  5. Servera pasta och köttbullar i tomatsås i djupa tallrikar. Riv gärna färsk parmesan över och garnera med basilikablad. En fräsch grönsallad passar till.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden och tomatsåsen för samtliga allergener.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd och specialpasta.
Gör äggfri: välj äggfritt ströbröd. Ersätt äggen med 1/2-1 dl crème fraiche (för 4 port). Välj pasta som passar.
Gör mjölkfri: välj ströbröd utan mjölk och ersätt mjölken med vatten eller Solhavre.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk tomatsås/ pastasås (à 400-500 g)
  • ca 2 1/2 dl vatten
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 2 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 dl mjölk
  • 500 g blandfärs
  • 2 ägg
  • 1 1/2 msk finhackad gul lök
  • 2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • ca 300 g fullkornspasta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2770 kJ / 660 kCal
Fett: 28 g
Läs mer om näringsvärden