Frikadeller i tomatsås med aubergine
Frikadeller i en mustig tomatsås som förgylls med smaker av timjan, vitlök och aubergine. Låt allt koka samman för att utveckla sin smak och servera sedan med ris och fräsch huvudsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 aubergine (à ca 300 g)
1 rödlök
2 msk olivolja
1/2 kruka timjan
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 förp stora köttbullar (à 300 g)
salt
peppar
1 huvudsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2717 KJ / 650 kCal
Fett30 g
Salt5 g
Kolhydrater66 g
Protein27 g
Kommentarer
Mycket gott! Gjorde egna köttbullar på fläskfärs och skippade vitlöken! Härlig smak av aubergine och färsk timjan.
Ann marie
2023-08-20Med egengjorda köttbullar en jättegod rätt!
Ulla
2023-08-20I stort sett ett "jasså". Aubergine passar inte i den här rätten. Köttbullarna som följde med matkassen saknar kryddning och var lätt gummiaktiga. Troligtvis skulle det bli bättre med Felix frysta köttbullar och en tomatbaserad pastasås ...
Magnus
2020-12-05