UNDER 45 MIN | Medel

Frikadeller i tomatsås med aubergine

Frikadeller i en mustig tomatsås som förgylls med smaker av timjan, vitlök och aubergine. Låt allt koka samman för att utveckla sin smak och servera sedan med ris och fräsch huvudsallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär auberginen i små tärningar och skala och hacka löken.
  3. Fräs aubergine och lök i olja i en gryta. Repa timjanen och lägg den i grytan. Pressa i vitlök och rör i tomatpuré, körsbärstomater och buljong.
  4. Koka upp och lägg i köttbullarna, sjud under lock ca 12 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär salladen i bitar.
  6. Servera köttbullarna i såsen med riset och salladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och köttbullarna.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Blanda gärna salladen med olivolja och vinäger.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 1 aubergine (à ca 300 g)
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 kruka timjan
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 2 förp stora köttbullar (à 300 g)
  • salt
  • peppar
  • 1 huvudsallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 2717 kJ / 650 kCal