Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Frijoles negros de olla

Frijoles negros de olla är en kubansk soppa på svarta torkade bönor, vitlöksklyftor och gul lök. Detta smakrika recept är oerhört lättlagat men beroende på bönorna får du räkna med att soppan behöver koka i cirka en timma.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa och skölj bönorna ordentligt. Skala och skär vitlöksklyftorna i 2 delar och löken i 4.
  2. Blanda bönor, lök, vitlök och vatten i en stor kastrull. Koka upp, sänk värmen, lägg på lock och låt sjuda tills bönorna är mjuka utan att vara helt genomkokta. Det tar mellan 45 minuter och 1½ timme, beroende på bönorna.
  3. Tillsätt saltet och koka, utan lock, i 15 minuter eller tills bönorna är helt genomkokta.
  4. Ta upp lök och vitlök innan bönorna serveras.

Ingredienser

  • 500 g svarta torkade bönor
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 2 1/2 l vatten
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1218 kJ / 291 kCal