Fried rice med skinka

Betyg 3.6 av 5.
28 personer har röstat
3
Fried rice med skinka

Snabblagad risrätt där ris, rökt skinka och grönsaker fräser tillsammans med smaksättare som curry, vinäger och japansk soja, i en stor panna. För att rätten ska få en fin och fast konsistens tillsätter vi tre ägg i pannan och rör runt tills de stelnat. Enkelt och gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2013

Fried rice med skinka

Ingredienser

4 portioner
4 port ris, gärna basmatiris
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
200 g vitkål
200 g rökt skivad skinka
150 g sockerärtor
2 msk olja
salt
peppar
2 tsk curry
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk japansk soja
3 ägg
1 lime

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Både enkelt och väldigt gott.

Johan

2024-04-08

Supergott!

Anna

2021-03-03

Det här gillade både jag, sambo och dotter (1,5år) kommer göras om, smidigt och smakrikt :)

Desirée

2013-05-22

Näringsvärde per portion

Energi1853 KJ / 442 kCal
Fett14 g
Kolhydrater53.4 g
Protein23.1 g

Testa liknande recept

Höstgryta med kål och morötter
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gryta à la russe
Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Macaroni & cheese med krispig vitkålssallad
Betyg 2 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkgryta med aprikoser
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glaserad karré med kål- och sesamsallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparrisskinka på risbädd
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga