Fried rice med skinka

Betyg 3.7 av 5.
24 personer har röstat
3
Fried rice med skinka

Snabblagad risrätt där ris, rökt skinka och grönsaker fräser tillsammans med smaksättare som curry, vinäger och japansk soja, i en stor panna. För att rätten ska få en fin och fast konsistens tillsätter vi tre ägg i pannan och rör runt tills de stelnat. Enkelt och gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2013

Fried rice med skinka

Ingredienser

4 portioner
4   port ris, gärna basmatiris
1   rödlök
2   vitlöksklyftor
200 g  vitkål
200 g  rökt skivad skinka
150 g  sockerärtor
2 msk  olja
salt och peppar
2 tsk  curry
1 tsk  vitvinsvinäger
1 msk  japansk soja
3   ägg
1   lime

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Både enkelt och väldigt gott.

Johan

2024-04-08

Supergott!

Anna

2021-03-03

Det här gillade både jag, sambo och dotter (1,5år) kommer göras om, smidigt och smakrikt :)

Desirée

2013-05-22

Näringsvärde per portion

Energi1853 KJ / 442 kCal
Fett14 g
Kolhydrater53.4 g
Protein23.1 g

Testa liknande recept

Höstgryta med kål och morötter
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gryta à la russe
Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halvbaguette med coleslaw och skinka
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Macaroni & cheese med krispig vitkålssallad
Betyg 2 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glaserad karré med kål- och sesamsallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkgryta med aprikoser
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga