Fried rice med skinka

Snabblagad risrätt där ris, rökt skinka och grönsaker fräser tillsammans med smaksättare som curry, vinäger och japansk soja, i en stor panna. För att rätten ska få en fin och fast konsistens tillsätter vi tre ägg i pannan och rör runt tills de stelnat. Enkelt och gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2013

Ingredienser
4 portioner
4 port ris, gärna basmatiris
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
200 g vitkål
200 g rökt skivad skinka
150 g sockerärtor
2 msk olja
salt och peppar
2 tsk curry
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk japansk soja
3 ägg
1 lime
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1853 KJ / 442 kCal
Fett14 g
Kolhydrater53.4 g
Protein23.1 g
Kommentarer
Supergott!
Anna
2021-03-03Det här gillade både jag, sambo och dotter (1,5år) kommer göras om, smidigt och smakrikt :)
Desirée
2013-05-22