Fred’s pastrami sandwich med äppelslaw och inlagd gurka
En riktigt maffig och lyxig macka. Den krämiga äppelsalladen med vitkål får sting av pepparrot och dijonsenap. Och så inlagd gurka i en klassisk 1,2,3-lag. Välj ett gott surdegsbröd och grilla det gärna så blir mackan extra god.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013
Ingredienser
4 portioner
400 g pastrami i skivor
1/2 kruka romansallad
2 tomater
8 skivor surdegsbröd
1 krm svartpeppar
Inlagd gurka
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1/2 gurka
1/2 dl hackad persilja
Äppelslaw
1/2 huvud färsk vitkål (ca 400 g)
1 syrligt äpple
2 msk riven färsk pepparrot
2 msk dijonsenap
1 dl majonnäs
1 msk flytande honung
1 dl crème fraiche
1/2 tsk salt
1 krm tabasco
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2981 KJ / 712 kCal
Fett30 g
Salt7.88 g
Kolhydrater66 g
Protein40 g
Kommentarer