Fred’s pastrami sandwich med äppelslaw och inlagd gurka

7
0
Fred’s pastrami sandwich med äppelslaw och inlagd gurka

En riktigt maffig och lyxig macka. Den krämiga äppelsalladen med vitkål får sting av pepparrot och dijonsenap. Och så inlagd gurka i en klassisk 1,2,3-lag. Välj ett gott surdegsbröd och grilla det gärna så blir mackan extra god.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013

Fred’s pastrami sandwich med äppelslaw och inlagd gurka

Ingredienser

4 portioner
400 g pastrami i skivor
1/2 kruka romansallad
2 tomater
8 skivor surdegsbröd
1 krm svartpeppar

Inlagd gurka

1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1/2 gurka
1/2 dl hackad persilja

Äppelslaw

1/2 huvud färsk vitkål (ca 400 g)
1 syrligt äpple
2 msk riven färsk pepparrot
2 msk dijonsenap
1 dl majonnäs
1 msk flytande honung
1 dl crème fraiche
1/2 tsk salt
1 krm tabasco

För alla

™Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Kontrollera innehållet i majonnäs och bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche. Kontrollera innehållet i majonnäs och bröd.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2981 KJ / 712 kCal
Fett 30 g
Salt 7.88 g
Kolhydrater 66 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden