Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Oxbringa med ljummen morotsvinägrette

Ett matigt recept på oxbringa med ljummen morotsvinägrette som du gör av bland annat morötter, schalottenlök, smör, senap, äppelcidervinäger, dill, äpple och västerbottenost. Rejält och aptitligt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka morot och schalottenlök grovt. Lägg ner oxbringan i kallt vatten. Tillsätt morot, schalottenlök, lagerblad och svartpeppar. Låt oxbringan sjuda under lock 2-3 timmar eller tills köttet är riktigt mört.
  2. Färdigkokt oxbringa finns att köpa i välsorterade butiker. Det går att byta ut till t.ex. en stekt lövbiff om man vill att denna rätt ska bli klar snabbare.
  3. Varm morotsvinägrette: Skala, tärna och lättkoka morötterna. Fräs morötterna i matfettet. Tillsätt honung, vinäger och senap.
  4. Skär äpplet i tärningar. Avsluta med att tillsätta äpple och dill. Salta och peppra. Vid servering skär upp oxbringan och toppa med morotsvinägrette och smulad lagrad ost. Servera med kokt potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
Oxbringa
  • 600 g rimmad oxbringa
  • 1 morot
  • 1 schalottenlök
  • 3 lagerblad
  • 6 svartpepparkorn
Varm morotsvinägrette
  • 3 morötter
  • 50 g smör
  • 1 msk grovkornig senap
  • 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 2 msk grovt hackad dill
  • 1 svenskt äpple
  • 1/2 dl smulad lagrad ost t ex. Västerbottensost
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?