Fredagspizza med portabello och syrlig kålsallad

Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Fredagspizza med portabello och syrlig kålsallad

Den här pizzan toppas med portabellosvamp och lufttorkad skinka och serveras med en färgsprakande rödkålssallad. Behöver du spara tid kan pizzadegen kalljäsas i kylskåpet i en bakdukstäckt bunke över natten. Ta fram 20 minuter innan degen ska bakas ut till pizza.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2012

Fredagspizza med portabello och syrlig kålsallad

Ingredienser

4 portioner

Deg

50 g färsk jäst
3 1/2 dl kallt vatten
1 tsk salt
2 msk olivolja
ca 11 dl vetemjöl

Tomatsås

1 vitlöksklyfta
1 msk olja
400 g krossade tomater
3 msk tomatpuré
salt
peppar

Pizzatopping

100 g portabellasvamp
150 g riven ost
1/2 romansalladshuvud
300 g lufttorkad skinka

Rödkålssallad

1/2 rödkålshuvud (à 400 g)
1 msk vitvinsvinäger
2 msk olja
2 krm torkad oregano
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Gör så här

01:00:00
00:05:00
00:05:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4310 KJ / 1032 kCal
Fett37.2 g
Kolhydrater123.8 g
Protein45.1 g

Testa liknande recept

  • Pizza på polarkaka
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Portabelloteriyaki med rostad pak choi
    Betyg 4.1 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pinsa med lufttorkad skinka och pesto
    Betyg 4.6 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pizza med skinka och pizzasallad
    Betyg 4.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad