Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Frasiga röstiplättar med broccoli

Händer det att du slänger stjälken på broccolin efter att du ätit upp buketterna? Gör inte det, gör de här snyggt gröna röstiplättarna i stället. Förutom själva broccolistjälken är potatis, ägg och lite lök allt du behöver. Gott på brunchen!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv potatisen. Pressa ut så mycket vätska som går ur den rivna potatisen.
  2. Skala broccolistjälken om den känns hård. Riv den fint på rivjärn. Skala och finhacka löken.
  3. Blanda potatis, broccoli och lök med ägg, salt och peppar. 
  4. Hetta upp en stekpanna med smöret och klicka ut grönsaksrivet som plättar.
  5. Stek plättarna ca 1 minut på varje sida.
  6. Servera röstiplättarna som del av en brunch eller som tillbehör till fågel, fisk eller fläsk.



Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 potatisar
  • 1 stor broccolistjälk
  • 1/4 gul lök
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 4 msk smör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 758 kJ / 181 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept