Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Malagatoast

Sväng snabbt ihop denna mumsiga malagatoast som ett matigare mellanmål. Stek en mättande tortilla gjord på ägg, potatis, lök och parmesanost och lägg en bit av den mellan rostat bröd tillsammans med söta tomatskivor. Supergott!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva potatisen. Torka av dem med hushållspapper. Skala och skiva löken.
  2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Stek potatis och lök på medelvärme under omrörning tills potatisen mjuknar.
  3. Vispa ihop ägg, vatten, parmesanost, salt och peppar. Häll över detta i pannan. Stek tills smeten stelnat. Stjälp upp på fat och låt sedan tortillan glida ner i pannan igen och stek den på andra sidan.
  4. Strö över hackad gräslök. Skär tortillan i 4 bitar (för 4 port).
  5. Skölj och skiva tomaterna. Rosta brödet.
  6. Lägg en tortillabit mellan två brödskivor och stick in tomatskivor. Servera toasten insvept i folie eller på tallrik.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 skivade potatisar
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 4 ägg
  • 4 msk vatten
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 tomater
  • 8 skivor vitt bondbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB