Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Timjanbiffar med broccoli och gräddsås

Detta recept på timjanbiffar med broccoli och gräddsås är en matig och smarrig rätt, som passar lika bra till lunch som middag. Biffarna är härligt saftiga och har fin smak av timjan, vilket passar ypperligt till den krämiga såsen. Servera med broccoli och nykokt potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. Skala lök och morot, hacka löken och riv moroten fint. Stek löken mjuk tillsammans med timjan i matfettet. Tillsätt morötterna mot slutet och stek ytterligare några minuter.
  3. Blanda färsen med ägg, salt, peppar, lök och morötter. Forma färsen till biffar.
  4. Stek biffarna på båda sidor i matfettet.
  5. Blanda grädde, vatten, smulad buljongtärning och majsstärkelse. Häll ner i stekpannan med biffarna och låt koka ca 5 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
  6. Koka broccolin i saltat vatten i några minuter.
  7. Servera biffarna med sås, broccoli och potatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre, soja- eller risalternativ.
Gör äggfri: utelsut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 msk timjan
  • 1/2 msk smör eller margarin
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • salt och peppar
  • 250 g broccoli
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2403 kJ / 574 kCal