Bowl med matvete och långbakad karré
En mättande varm bowl där kokt matvete serveras med långbakad karré som marinerats med en söt och salt glaze. Dessutom: krispig gurka, friska sockerärtor och fräsch lime!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020
Ingredienser
4 portioner
3 dl matvete
150 g sockerärtor
1/2 gurka
Långbakad karré
2 msk tomatpuré
3 msk dijonsenap
3/4 dl rörsocker
1 tsk salt
1/2 dl kokande vatten
ca 500 g benfri skivad fläskkarré
1 dl koriander
1/2 dl cashewnötter
Till servering
limeklyftor
koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det går inte att ena stunden skriva skivade fläskkarréskivor och andra stunden hel karré som skivas efter stek och grillning. Hur ska det vara undrar säkert många
Marianne
2023-04-26Hej Marianne! Jag hittar inte var det står att det är hel karré. I detta recept har vi valt skivad karré som bakas i ugnen och vid servering skivar man köttet i mindre bitar och serverar med övriga ingredienser i protionsskålar. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-04-27Supergott. Jag kokade ihop såsen då den blev väl rinnig i ugnen. Första gången hade jag ingen tomatpuré utan använde ketchup. Det funkade jättebra. Bra mat att förbereda och det går ju att använda de grönsaker som finns hemma.
Ingrid
2021-07-31Så himla gott recept. Ändrade lite och gjorde inlagd gurka istället för bara skivad och det fungerade perfekt till. Underbart att kunna laga mat till 6 personer och man hinner diska undan allt innan maten. Godaste rätten jag ätit i år!
Roman
2021-03-07