ÖVER 60 MIN | Medel

Bowl med matvete och långbakad karré

En mättande varm bowl där kokt matvete serveras med långbakad karré som marinerats med en söt och salt glaze. Dessutom: krispig gurka, friska sockerärtor och fräsch lime!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Långbakad karré: Rör ihop tomatpuré, senap, socker, salt och vatten. Lägg fläskkarréskivorna i en ugnsform och gnid in marinaden runt om. Ställ in i mitten av ugnen ca 1–1 ½ timme tills den är mör.
  3. Lägg karrén på en plåt. Häll marinaden från formen i en skål och späd ev med lite vatten till en sås. Hacka koriander coh nötter grovt och rör ner i såsen.
  4. Höj temperaturen i ugnen till 250°C övervärme/grill.
  5. Grilla köttet några minuter tills det får färg.
  6. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
  7. Halvera sockerärtorna och koka ½ minut, spola kallt. Hyvla gurkan tunt, gärna med mandolin.
  8. Fördela matvetet i fyra skålar. Skiva köttet och lägg på. Ringla över såsen och toppa med gurka och sockerärtor.
  9. Till servering: Servera med limeklyftor och koriander.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot ris eller annat glutenfritt gryn.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl matvete
  • 150 g sockerärtor
  • 1/2 gurka
Långbakad karré
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk dijonsenap
  • 3/4 dl rörsocker
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl kokande vatten
  • ca 500 g benfri skivad fläskkarré
  • 1 dl koriander
  • 1/2 dl cashewnötter
Till servering
  • limeklyftor
  • koriander