Baconpasta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Baconpasta

En pasta som kan bli en storfavorit till vardags – enkel, snabb och med härliga smaker. Pastan blandas ihop med en gräddig sås med knaprig bacon, krispig lök och paprika i, samt kryddad med oregano. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Skala och hacka löken. Strimla baconet. Dela, kärna ur och strimla paprikorna.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Stek baconet i en torr stekpanna. Tillsätt löken och paprikan. Stek ytterligare några minuter.
  5. Häll av fettet i en sil och lägg sedan över bacon och grönsaker i en kastrull. Tillsätt grädde, mjölk och oregano och låt koka upp. Red av med majsstärkelsen utrörd i lite vatten.
  6. Låt pastan rinna av och blanda ner baconsåsen i pastan. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna spaghetti
  • 1 gul lök
  • 2 förp bacon (à 140 g)
  • 2 röda paprikor
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk oregano
  • 1 1/2 tsk maizena majsstärkelse
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2603 kJ / 624 kCal