Frasig kyckling med vitlöksmos
En trevlig variant på husmanskost med kycklingfiléer täckta i frasig persilje- och ströbrödsblandning. Kycklingen steks i ugnen och serveras tillsammans med hemlagat vitlöksmos och gröna ärter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2013
Ingredienser
4 portioner
6 vitlöksklyftor
900 g potatis
1/2 ask (à 20 g) färsk persilja
1/2 dl ströbröd
1 msk olja
salt och peppar
4 kycklingfiléer
250 g gröna ärtor
2 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2175 KJ / 521 kCal
Fett12.5 g
Kolhydrater56.4 g
Protein40 g
Kommentarer
Gott och enkelt. Kanske kan ta lite mer olja i smulet och lite lägre temp i ugnen mot att man då låta dem stekas lite längre för annars finns tendens till torrhet om filéerna är tjocka.
James
2024-01-25Ska man göra enligt receptet så blir vitlöksklyftorna alldeles kolsvarta inuti och är inte användbara...
Yvonne
2013-02-10Jag tycker det är lite snålt tilltaget med mosen. Skall 900gram potatis räcka till 4 portioner? Kycklingen var helt ok fast den blir ju gärna lite torr.
Ulla
2013-02-06