Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Frasig kyckling med vitlöksmos

En trevlig variant på husmanskost med kycklingfiléer täckta i frasig persilje- och ströbrödsblandning. Kycklingen steks i ugnen och serveras tillsammans med hemlagat vitlöksmos och gröna ärter.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt eller ugnssäker form.
  2. Skala potatisen och skär i bitar. Koka den mjuk i saltat vatten.
  3. Mixa persiljan och ströbröd med hälften av oljan i en matberedare till ett smul. Salta och peppra. Lägg smulet på ett fat.
  4. Bryn kycklingfiléerna i resten av oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Pressa ena sidan av filéerna i smulet. 
  5. Lägg dem på den heta plåten eller formen med smulet uppåt tillsammans med de oskaldade vitlöksklyftorna. Stek mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. Koka ärtorna enligt anvisning på förpackningen.
  7. Värm mjölken med matfettet. Pressa potatisen och vispa ner mjölken. Smaka av med salt och peppar. Skala de rostade vitlöksklyftorna och mosa dem fint med en gaffel och vänd ner i moset.
  8. Servera kycklingen med moset och ärterna.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 vitlöksklyftor
  • 900 g potatis
  • 1/2 ask (à 20 g) färsk persilja
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 4 kycklingfiléer
  • 250 g gröna ärter
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2175 kJ / 521 kCal