Frasig fisk med franska ärter

Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Frasig fisk med franska ärter

Frasig fisk med franska ärter är ett fräscht och smakrikt middagsrecept som du tillagar på under 45 minuter. De panerade torskfilébitarna och kokt potatis serveras med en gräddfilssås samt smörstekta ärter och lök.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2005

Frasig fisk med franska ärter

Ingredienser

4 portioner
6 styckfrysta torskfiléer (à 100 g) eller ryggfiléer (à 140 g)
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 1/2 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1/2 msk smör
1 msk olja

Sås

3 dl gräddfil
1/2 - 1 msk dijonsenap
2 msk bostongurka
salt
peppar

Franska ärter

1 gul lök
smör till stekning
1 paket frysta ärtor (à 250 g)
salt
peppar

Gör så här

00:06:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Gott. Kul att testa något nytt med ärtorna stillat för ”vanliga” kokta.

    Caroline

  • Vi har gjort denna rätten flera gånger nu och den blir lika uppskattad var gång

    Angelique

  • Mycket enkelt och väldigt gott! Känns betydligt nyttigare än fiskpinnar. Barnen som annars inte tycker fisk är så toppen tyckte mycket om dessa.

    Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi2513 KJ / 600 kCal

Testa liknande recept

  • Fusk-fish'n chips
    Betyg 2.7 av 5.316 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Torsk meunière med ärt- och dillmos
    Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad