Fräsch nyårs-pannacotta med karamelliserade äpplen

Fräsch nyårsdessert med smaker av vanilj, yoghurt, äpplen och kanel. Nyårs-pannacottan toppas med karamelliserade äppelbitar, som blir fantastiska tillsammans med krispiga kanelsmulor!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Ingredienser
4 portioner
1 gelatinblad
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 vaniljstång
1 dl naturell yoghurt
1 1/2 dl gräddfil
Kanelsmulor
25 g smält smör
1/4 dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
3/4 dl havregryn
1/2 msk kanel
KARAMELLISERADE ÄPPLEN
2 äpplen
1 msk smör
1/4 dl strösocker
Gör så här
Pannacotta
Kanelsmulor
00:10:00
Karamelliserade äpplen
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2480 KJ / 590 kCal
Kommentarer
3 stSmakar gott, men får inte en pannacotta konsistens utifrån receptet. Det stelnar inte i kylen. Nästa gång ska jag lägga i fler gelatinblad för att se om det skulle hjälpa.
Anna
Håller med föregående talare. Smaka bra men vill inte kalla det panacotta. Blev som en krämig yoghurt.
Jonna
Jag gjorde denna pannacotta och den stelnade aldrig. Jag tog i extra gelantin men det hjälpte inte. Det blev som vaniljsås. Smakade dock gott.
Marie