Fräsch nyårsdessert med smaker av vanilj, yoghurt, äpplen och kanel. Nyårs-pannacottan toppas med karamelliserade äppelbitar, som blir fantastiska tillsammans med krispiga kanelsmulor!
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2006
Äggfri.
Gör glutenfri: ersätt vetemjölet i kanelsmulorna mot samma mängd fin glutenfri mjölmix och använd rent havre.
Gör mjölkfri: byt grädden mot mjölkfritt alternativ, yoghurt mot mjölkfri variant och ersätt gräddfil mjölkfritt alternativ. Byt smöret mot mjölkfritt margarin.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jonna
2015-01-01Håller med föregående talare. Smaka bra men vill inte kalla det panacotta. Blev som en krämig yoghurt.
Marie
2007-01-08Jag gjorde denna pannacotta och den stelnade aldrig. Jag tog i extra gelantin men det hjälpte inte. Det blev som vaniljsås. Smakade dock gott.