Fräsch nyårs-pannacotta med karamelliserade äpplen
Fräsch nyårsdessert med smaker av vanilj, yoghurt, äpplen och kanel. Nyårs-pannacottan toppas med karamelliserade äppelbitar, som blir fantastiska tillsammans med krispiga kanelsmulor!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006
Ingredienser
4 portioner
1 gelatinblad
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 vaniljstång
1 dl naturell yoghurt
1 1/2 dl gräddfil
Kanelsmulor
25 g smält smör
1/4 dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
3/4 dl havregryn
1/2 msk kanel
KARAMELLISERADE ÄPPLEN
2 äpplen
1 msk smör
1/4 dl strösocker
Gör så här
Pannacotta
Kanelsmulor
Karamelliserade äpplen
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2480 KJ / 590 kCal
Kommentarer
Smakar gott, men får inte en pannacotta konsistens utifrån receptet. Det stelnar inte i kylen. Nästa gång ska jag lägga i fler gelatinblad för att se om det skulle hjälpa.
Anna
2024-01-01Håller med föregående talare. Smaka bra men vill inte kalla det panacotta. Blev som en krämig yoghurt.
Jonna
2015-01-01Jag gjorde denna pannacotta och den stelnade aldrig. Jag tog i extra gelantin men det hjälpte inte. Det blev som vaniljsås. Smakade dock gott.
Marie
2007-01-08