Fräsch basilikasill

Betyg 4.8 av 5.28 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Fräsch basilikasill

En fräsch variant på krämig inläggningssill med basilika, syrlig lime, vitlök, crème fraiche och 5-minuterssill har vi här. En riktigt smarrig kombination som är snabb och enkel att blanda ihop! Gör gärna dagen innan servering så smakerna hinner sätta sig ordentligt.

Fräsch basilikasill

Ingredienser

4 portioner
1 förp 5-minuterssill filéer (à 420)
1 kruka färsk basilika
2 dl crème fraiche
1 msk majonnäs
skal och saft av 1 lime (1 lime motsvarar 1 msk saft)
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm havssalt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Funkar det med vanlig inläggningssill om affären inte har 5-minuterssill?

    Karin maria

  • Fantastiskt god sill. Frisk och fräsch.

    Petra

  • Jättegod! Men såsen räcker till den dubbla mängden sill.

    Sara

Näringsvärde per portion

Energi1887 KJ / 451 kCal
Fett38 g
Salt3 g
Kolhydrater20 g
Protein9 g

Testa liknande recept

  • Vitlökssill med citron
    Betyg 4.9 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sill med dill och rödlök
    Betyg 4.4 av 5.76 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tre goda silltapas
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tranbärssill med apelsin
    Betyg 3.1 av 5.45 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Srirachasill
    Betyg 2.7 av 5.92 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sill med ingefära och chili
    Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad