Franska omeletter med bönfräs
Franska omeletter med bönfräs är en äggrätt du enkelt tillagar med olika bönor. Bönorna, som fräses i olja tillsammans med salladslök, får en fräsch smak av persilja innan fräset viks in i den stekta omeletten just innan servering. Omelett är lätt!
Ingredienser
4 portioner
300 g färska bönor t ex gröna bönor, vaxbönor, skärbönor eller haricots verts (300 g färska bönor motsvarar 250 g djupfrysta haricots verts)
1 knippa salladslök
2 burkar röda bönor (à 400 g)
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
1 knippa bladpersilja
8 ägg
1 1/2 dl vatten
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
2 msk olja
Till servering
bröd
skivade tomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2456 KJ / 587 kCal
Fett20.1 g
Kommentarer