Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsbakad ryggfilé av hoki

Sugen på fisk och ris till middag? För att skruva upp volymen lite kan du prova denna ugnsbakade ryggfilé av hoki som du serverar tillsammans med en varm sallad på bönor, haricots verts och fänkål. Fisken och salladen avrundas med färsk lime.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina hokin och torka av den med hushållspapper. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg fisken i en ugnssäker form. Häll över olivolja. Tillaga i ugnen i 15-20 minuter (beroende på om den är helt tinad eller ej). Fisken ska vara helt vit i köttet när den är färdig.
  3. Strimla under tiden fänkålen. Öppna burken med röda bönor och spola av dem.
  4. Hetta upp en panna (gärna plastbelagd) och fräs fänkål, bönor och haricots verts i 2-3 minuter. Lite mer vuxensmak blir det om man pressar vitlök över mot slutet av stektiden. Salta och peppra. Pressa limejuice över grönsakerna.
  5. Lägg upp som på bilden, toppa fisken med lite fin olivolja, salt och peppar samt limeklyfta. Servera med t ex fullkornsris och grönsallad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 frysta portionsbitar av hokirygg ( à 130 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 stor fänkål
  • 1 burk röda bönor sk kidney beans (à 400 g)
  • 200 g haricots verts
  • ev 1 vitlöksklyfta
  • flingsalt
  • peppar
  • 1/2 lime
  • olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?