Fransk potatisgratäng

Denna franska potatisgratäng med äkta grädde och vitlök kan du förbereda dagen före festen och bara toppa med ost och stoppa i ugnen när gästerna kommer. Potatisgratängen är ett utmärkt tillbehör till övrig mat och en självklar favorit.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Gör så här
00:25:00
00:35:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2081 KJ / 498 kCal
Fett27 g
Salt3.8 g
Kolhydrater49 g
Protein14 g
Kommentarer
36 stVarför visar ni bara näringsvärden per portion och inte per 100g också? Helt värdelöst ju...
Andreas
Jag använder bara grädde…
Sören
Så är detta endast ett prepp-recept att ätas dagen efter eller kan allt göras på en gång? I så fall ändringar på ugnstemp och/eller tid?
Pontus
Hej Pontus! Det går bra att göra den till samma dag den ska ätas. Koka den som det står i receptet och häll upp i en ugnsform. Grädda på 200°C i ca 20 minuter. Lycka till! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Lägg i en stor klick smör och låt den smälta i grytan innan mjölk och grädde ska i. Koka på svag värme
Lisbeth
Finns det falsk grädde?
Per-erik
Om man gör EXAKT som det står i receptet så får man en ljuuuvlig potatisgratäng!!! Jag gjorde för 6 portioner, utan skal.
Denis
Jag antar att 1½ kg potatis innebär 1½ kg innan man skalat den?
Andreas
Det här receptet har jag använt många gånger. Jag tycker jag hittat rätt nu. 1) Kör vispgrädde i stället för mjölk 2) Dra ner från 9 dl till 7,5 dl 3) öka saltet till 1,5 msk 4) våga trycka på rejält med vitlöken Testa och njut!
Philip
Så ljuvligt god!! Jag varvade potatislandet med västerbottenost bara för att det är så gott!!! Perfekt till vilket kött som helst!
Maria
Hej :) "Skär den tunt på matberedarens fina skiva." Hur tunt ska man skiva potatisen i millimeter?
Maria