Fransk fisksoppa

En ljuvlig fransk fisksoppa med en doftande bris från Provence. Med torsk och potatis i blir det riktigt mättande, och soppan blir både len och krämig tack vare crème fraiche. Bryt av en bit baguette och njut. Bon appetit!

Gör så här
00:10:00
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1376 KJ / 328 kCal
Fett12.9 g
Kolhydrater26.7 g
Protein23.6 g
Kommentarer
41 stLa till morot och palsternacka, och gräslök, persilja o dill.
Karin
Smaklös
Eva
Hade ingen fänkål hemma så jag fräste fänkålsfrön tillsammans med löken. Adderade även morötter och räkor till soppa. Blev väldigt gott
Anette
Fantastiskt god soppa! Lade till en nypa socker som möter upp tomaten och lite chiliflakes som fick lite mer hetta i soppan. Ett recept vi absolut kommer att spara och tillaga igen!
Lena
Bra grundrecept men brukar göra den lite mer substantiell som gryta (”mera allt”, klippta hela tomater på burk, både torsk och lax och räkor). Kör ”fuskaioli” (= creme fraiche, majonäs, vitlök, kryddor) till vilket är gott.
Lars-göran
Ett recept med tunn smak, behöver kryddas ordentligt.
Heléne
Kompletterade med fransk senap
Carina
Gjort denna soppan flertal gånger men med räkor istället! Blir helt fantastiskt 🙌🏻
Erica
Bra grund att bygga på. Rensa kylskåpet på halvvissna grönsaker, en skvätt grädde och en slatt créme fraîches, lite vin kanske och lite hetta.
Berit
Så gott! Lite matlagningsvin i så blir det ännu godare!
Jeremy