Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fransk dragonkotlett med julienne

Goda panerade fläskkotletter som du tillagar på mindre än 45 minuter. Fransk dragonkotlett med julienne smakar ljuvligt av grönsaker som rotselleri, palsternacka, morötter och purjolök. Servera kotletterna nystekta med grönsakerna till.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär rotsaker och purjo i tändsticksstora strimlor (det är det som kallas julienne).
  2. Häll vetemjöl på en tallrik, vispa upp ägget i en annan och blanda ströbröd, salt, peppar och dragon på den tredje.
  3. Vänd kotletterna i mjölet, skaka av överflödet. Vänd dem sedan i äggsmeten och sist i det kryddade ströbrödet. Låt dem vila.
  4. Koka upp vatten till rotsakerna och smula ner buljongtärningen. Sjud grönsakerna krispiga, slå av dem i en sil. Spola med kallt vatten, lägg tillbaka dem i kastrullen och värm dem hastigt i olja.
  5. Hetta upp matfett (enbart margarin eller hälften olja) i en panna på medelvärme. Stek kotletterna ca 3 minuter på var sida, se upp så att inte paneringen blir bränd. Servera kotletterna nystekta med grönsakerna till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 fläskkotletter
  • 4 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 klyfta rotselleri
  • 1 purjolök
  • 1/2 buljongtärning (gärna grönsakstärning)
  • 1 msk olja
  • matfett
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • salt och peppar
  • 1 1/2 tsk torkad dragon
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?