Fransk chokladtårta

En fransk chokladtårta som tar krämigt till en ny nivå! Här är en perfekt bakad kaka, fullmatad med chokladsmak, som täcks med en chokladganache. Pynta sedan tårtan med vackra karamellflarn som du enkelt gör själv i ugnen!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2025

Ingredienser
12 bitar
Chokladkaka
1 tsk smör (till formen)
250 g mörk bakchoklad (55%)
175 g smör
5 ägg (rumstempererade)
1 3/4 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 krm salt
Chokladganache
300 g mörk bakchoklad (55%)
2 1/2 dl vispgrädde
1 msk honung
50 g smör (rumstempererat)
Garnering
10 Werther's Original hårda karameller
16 godisägg
1/2 kruka citronmeliss eller blad från krasse
Gör så här
00:01:00
00:22:00
00:01:00
01:00:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat utan godis till dekoration.
Energi2416 KJ / 577 kCal
Fett41 g
Salt0.5 g
Kolhydrater46 g
Protein6 g
Kommentarer
En bekant har gjort tårtan och ganaschen blev väldigt lös och rinnig och gick inte att bre över tårtan. Något speciellt att tänka på?
Eva
2025-04-18Hej Eva! Använd bakchoklad och lår den svalna helt så kommer det gå bra. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-04-18Hur långt innan servering kan man lägga på chokladganachen?
Camilla
2025-04-10Hej Camilla! Det kan du göra långt innan. Den här kakan går att göra dagen innan och förvara i kylen. Ta fram den en timme innan servering så chokladen inte är kylskåpskall. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-04-11Jag spetsade glasyren med apelsinskal och apelsinsaft. Rekommenderar! Kakan blev mindre tung!
Linnea
2025-04-03