Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fransk äppelpaj

Ett franskt recept på deliciös äppelpaj. Du gör den franska pajen av en mördeg, äpplen och socker. Servera den charmiga pajen som efterrätt med en klick kvarg vanilj eller glass!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200 °C.
  2. Blanda alla ingredienser till mördegen i en bunke eller matberedare. Låt vila i kylen ca 10-15 minuter.
  3. Lägg degen på mjölat plastfolie. Strö lite mjöl över degen och lägg plastfolie över. Kavla ut den till en rund platta, ca 26 cm i diameter (för 4 port).
  4. Smält sockret till mörkbrun karamell i en stekpanna som tål ugnsvärme. Ta bort pannan från värmen.
  5. Lägg i skalade, delade och urkärnade äpplen tätt i pannan och lägg "degplattan" som ett lock över frukten.
  6. Grädda pajen ca 25 minuter mitt i ugnen.
  7. Låt pajen svalna något.
  8. Vänd eventuellt pajen med hjälp av en bricka eller ett fat för att få upp de vackra frukterna överst. Servera vaniljkvarg eller glass till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 stora äpplen
  • 1 dl socker
Mördeg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 100 g matfett
  • 1 msk socker
  • 1 äggula
Till servering
  • vaniljkesella eller glass
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?