Ugnsbakade äpplen med hasselnötter och lönnsirap
Ugnsbakade fyllda äpplen är en klassisk efterrätt som går lätt att variera. Här har vi fyllt äpplena med hasselnötter och kanel som sedan helt enkelt bakas i ugnen tills de är mjuka. Servera med vispad grädde eller vaniljglass som smälter på de varma äpplena. Mums!
Ingredienser
4 portioner
4 fasta äpplen (t ex. aroma eller frida)
1 1/2 dl finhackade hasselnötter
75 g rumsvarmt smör
2 msk farinsocker
1/2 msk mald kanel
1/2 krm salt
lönnsirap
Till servering
grädde eller vaniljglass
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är exkl tillbehör.
Energi1816 KJ / 434 kCal
Fett34 g
Salt0.8 g
Kolhydrater26 g
Protein4 g
Kommentarer
Struntade i sirapen och körde i nya airfryern!
Eva
2022-12-29Ja, utan nötter
Aruna
2021-04-29Väldigt god, alla gäster älskade den
Irene
2020-09-14