Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Ugnsbakade äpplen med hasselnötter och lönnsirap

Ugnsbakade fyllda äpplen är en klassisk efterrätt som går lätt att variera. Här har vi fyllt äpplena med hasselnötter och kanel som sedan helt enkelt bakas i ugnen tills de är mjuka. Servera med vispad grädde eller vaniljglass som smälter på de varma äpplena. Mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär av ett lock på äpplena och kärna ur. Ställ äpplena i en gjutjärnspanna eller ugnssäker form. 
  3. Blanda hasselnötter med smör, farinsocker, kanel och salt. 
  4. Tryck ner blandningen i hålet, sätt på locket och ringla över lönnsirap. Baka i mitten av ugnen ca 30 minuter tills äpplena är mjuka.
  5. Till servering: Servera med luftigt vispad grädde eller vaniljglass.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde eller glass.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, grädde och glass mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj grädde eller äggfri glass till servering.

Näringsvärdet är exkl tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 fasta äpplen (t ex. aroma eller frida)
  • 1 1/2 dl finhackade hasselnötter
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2 msk farinsocker
  • 1/2 msk mald kanel
  • 1/2 krm salt
  • lönnsirap
Till servering
  • grädde eller vaniljglass
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1816 kJ / 434 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer