Ugnsbakade äpplen med hasselnötter och lönnsirap

1
1
Ugnsbakade äpplen med hasselnötter och lönnsirap

Ugnsbakade fyllda äpplen är en klassisk efterrätt som går lätt att variera. Här har vi fyllt äpplena med hasselnötter och kanel som sedan helt enkelt bakas i ugnen tills de är mjuka. Servera med vispad grädde eller vaniljglass som smälter på de varma äpplena. Mums!

Skriv ut
Ugnsbakade äpplen med hasselnötter och lönnsirap

Ingredienser

4 portioner
4
fasta äpplen (t ex. aroma eller frida)
1 1/2 dl
finhackade hasselnötter
75 g
rumsvarmt smör
2 msk
farinsocker
1/2 msk
mald kanel
1/2 krm
salt
-
lönnsirap

Till servering

grädde eller vaniljglass

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde eller glass.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, grädde och glass mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj grädde eller äggfri glass till servering.

Näringsvärdet är exkl tillbehör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Irene

9/14/2020

Väldigt god, alla gäster älskade den

Näringsvärde per portion

Energi 1816 KJ / 434 kCal
Fett 34 g
Salt 0.8 g
Kolhydrater 26 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept