Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Från himlen till Hanoi – grillat tunnbröd med avokado och lax

Här fylls tunnbröd med flera favoritingredienser: varmrökt lax, avokado, lime och röd peppar. Efter en vända i smörgåsgrillen är rullen färdig att äta. Underbar som lunch men även perfekt att skära upp som småplock innan maten till en drink. Ljuvligt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kärna ur och finhacka chilin. Riv det yttersta skalet av limen och pressa ur saften. Dela avokadon och ta ur kärnan. Gröp ur bitar av avokadon med en sked. Mosa ihop chili, limeskal och avokado. Smaksätt med limesaft och salt.
  2. Skär tunnbröden i halvor och fördela avokadoröran på en tredjedel av brödet. Bryt laxen i bitar och lägg på den. Klipp krassen och strö över laxen. Rulla ihop tunnbröden till en rulle.
  3. Grilla i smörgåsgrill ca 3 minuter.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/3 röd spansk peppar
  • 1 lime
  • 2 avokador
  • salt
  • 2 mjuka korntunnbröd
  • ca 400 g varmrökt lax
  • 1 ask krasse
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1554 kJ / 372 kCal