Rustik baguette

Betyg 4.9 av 5.
15 personer har röstat
14
Rustik baguette

Baka baguetter hemma! Prova detta recept på klassisk fransk baguette, på svenska även kallad pain riche, som vi bakar med poolish, en typ av fördeg som sätter igång brödets jäsning.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Rustik baguette

Ingredienser

4 st

Poolish - fördeg

7 1/2 dl  vatten (20°C)
5 g  jäst (gärna ekologisk)
700 g  stenmalet vetemjöl (700 g motsvarar ca 11 1/2 dl) gärna ekologiskt

Deg

30 g  flingsalt (30 g motsvarar ca 2 1/2 msk)
1   sats poolish fördeg
300 g  stenmalet vetemjöl (300 g motsvarar ca 5 dl) gärna ekologiskt

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Tips

Denna deg kan också göras till underbara och saftiga frukostfrallor och fungerar utmärkt som pizzadeg. För frukostfrallor, grädda på 250°C i 8–12 minuter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Hej går det att gör med vanligt vetemjöl om man kan använda som recept och samma mängd som står i receptet

Mathias

2023-01-25

stenmalet vetemjöl gärna ekologiskt Var kan jag köpa det? Har frågat två Ica men de säger det finns inte att beställa i central lagret.

Sara

2021-09-15

Jag tycker brödet blev alldeles för salt. Fick slänga alltihop! Ska det verkligen vara 2,5 msk?

Pia

2021-08-10

Hej Pia! Tråkigt att höra att du tyckte att det blev för salt. Saltmängden är dock helt rätt i receptet 😊. Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-08-12

Testa liknande recept

Vridna baguetter
Betyg 3.9 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baguette
Betyg 4.6 av 5.
86 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillbaguetter
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillbaguetter till lunchen
Betyg 3 av 5.
61 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dill- och ostbröd
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vridna baguetter med ost, dill och jalapeño
Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga