Rustik baguette

Betyg 4.9 av 5.
18 personer har röstat
17
Rustik baguette

Baka baguetter hemma! Prova detta recept på klassisk fransk baguette, på svenska även kallad pain riche, som vi bakar med poolish, en typ av fördeg som sätter igång brödets jäsning.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Rustik baguette

Ingredienser

4 st

Poolish - fördeg

7 1/2 dl  vatten (20°C)
5 g  jäst (gärna ekologisk)
700 g  stenmalet vetemjöl (700 g motsvarar ca 11 1/2 dl) gärna ekologiskt

Deg

30 g  flingsalt (30 g motsvarar ca 2 1/2 msk)
1   sats poolish fördeg
300 g  stenmalet vetemjöl (300 g motsvarar ca 5 dl) gärna ekologiskt

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Tips

Denna deg kan också göras till underbara och saftiga frukostfrallor och fungerar utmärkt som pizzadeg. För frukostfrallor, grädda på 250°C i 8–12 minuter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Ska det vara färsk eller torr jäst?

Elin

2024-07-11

Hej Elin! Det ska vara färsk jäst i det här receptet. Lycka till med bakningen! Hälsningar Harriet

Redaktionen

2024-07-12

Gjorde dessa som frallor och använde Saltå's stenmalda Ölandsvete. Penslade med rapsolja och strösslade med svarta och vita sesamfrön. De blev sååå goda!😋 Faktiskt i topp av alla bröd jag bakat å det är många😅 Så; ja, de rekommenderas👍

Maria

2023-11-29

Blev helt underbara Jag bakar allt mitt matbröd med poolich Jag bara älskar smaken och konsistensen

Ove

2023-10-29

Testa liknande recept

Vridna baguetter
Betyg 3.9 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fougasse
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baguette
Betyg 4.6 av 5.
135 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillbaguetter
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillbaguetter till lunchen
Betyg 3 av 5.
61 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dill- och ostbröd
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga