Rustik baguette

11
13
Rustik baguette

Baka baguetter hemma! Prova detta recept på klassisk fransk baguette, på svenska även kallad pain riche, som vi bakar med poolish, en typ av fördeg som sätter igång brödets jäsning.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Rustik baguette

Ingredienser

4 st

Poolish - fördeg

7 1/2 dl
vatten (20°C)
5 g
jäst (gärna ekologisk)
700 g
stenmalet vetemjöl (700 g motsvarar ca 11 1/2 dl) gärna ekologiskt

Deg

30 g
flingsalt (30 g motsvarar ca 2 1/2 msk)
1
sats poolish fördeg
300 g
stenmalet vetemjöl (300 g motsvarar ca 5 dl) gärna ekologiskt

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Tips

Denna deg kan också göras till underbara och saftiga frukostfrallor och fungerar utmärkt som pizzadeg. För frukostfrallor, grädda på 250°C i 8–12 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Sara

2021-09-15

stenmalet vetemjöl gärna ekologiskt Var kan jag köpa det? Har frågat två Ica men de säger det finns inte att beställa i central lagret.

Pia

2021-08-10

Jag tycker brödet blev alldeles för salt. Fick slänga alltihop! Ska det verkligen vara 2,5 msk?

Redaktionen ICAse

2021-08-12

Hej Pia! Tråkigt att höra att du tyckte att det blev för salt. Saltmängden är dock helt rätt i receptet 😊. Hälsningar Elina

Thomas

2021-08-05

Jag använder alltid Manitoba Cream (ett vetemjöl) till mina vita bröd. De jäser kanonfint, bättre än med "vanliga"vetemjöl. Det bör finnas i de flesta Ica butiker

Testa liknande recept