Fougasse

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Fougasse

Format som ett veteax och dekorerat med färska örter blir det goda brytbrödet Fougasse, med rötter i franska Provence, ett vackert inslag på buffé- eller middagsbordet! 

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2024

Ett bröd format som ett löv med skurna hål i lövet, toppad med örer och flingsalt.

Ingredienser

1 st
12 g färsk jäst
1 3/4 dl fingervarmt vatten (37°C)
4 dl vetemjöl (4 dl mjöl motsvarar ca 240 g)
1 tsk salt
1 msk olivolja (+ extra till pensling)
3 msk hackade färska örter (t ex rosmarin och timjan)
flingsalt

Gör så här

00:10:00
01:00:00
00:30:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per bröd.
Energi4074 KJ / 974 kCal
Fett18 g
Salt7.9 g
Kolhydrater176 g
Protein22 g

Testa liknande recept

  • Rustik baguette
    Betyg 4.9 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Focaccia med ramslök
    Betyg 4.7 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vridna baguetter
    Betyg 4 av 5.50 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Minifocaccia med örtolja och ost
    Betyg 3.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ört- och vitlökskrans
    Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Små brytbröd med oliv
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad