Fougasse

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Fougasse

Format som ett veteax och dekorerat med färska örter blir det goda brytbrödet Fougasse, med rötter i franska Provence, ett vackert inslag på buffé- eller middagsbordet! 

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2024

Fougasse

Ingredienser

1 st
12 g  färsk jäst
1 3/4 dl  fingervarmt vatten (37°C)
4 dl  vetemjöl (4 dl mjöl motsvarar ca 240 g)
1 tsk  salt
1 msk  olivolja (+ extra till pensling)
3 msk  hackade färska örter (t ex rosmarin och timjan)
flingsalt

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat per bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4074 KJ / 974 kCal
Fett18 g
Salt7.9 g
Kolhydrater176 g
Protein22 g

Testa liknande recept

Rustik baguette
Betyg 4.9 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Focaccia med ramslök
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vridna baguetter
Betyg 3.9 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Minifocaccia med örtolja och ost
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ört- och vitlökskrans
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Små brytbröd med oliv
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga