Fougasse

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Fougasse

Fougasse är ett franskt bröd som påminner om calzone. Det här receptet bygger på ett recept på pitabröd och blir ett slags pitapizzor. Toppingen består av mild schalottenlök, körsbärstomater, fetaost och färsk basilika. Denna fougasse bakas i gjutjärnspanna i grillen!

Fougasse

Ingredienser

8 bröd
1/2   sats pitabröd deg (se länk nedan under steg 1)
2   små schalottenlökar
150 g  körsbärstomater
1/2   kruka basilika
150 g  fetaost
olivolja

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: Byt mjölet till glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: Använd laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut fetaosten.

Gör så här

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag. 

Tips

Blir det deg över kan den vila inplastad i kylen, upp till 5 dagar.

Du måste ha lock till grillen för att kunna baka, annars blir det inte tillräckligt varmt. Temperaturen ska vara cirka 250˚C. Undvik också så långt det är möjligt att öppna locket så att du inte släpper ut värmen.

Lägg en baksten eller gjutjärnspanna (ta bort handtaget) på grillgallret när du ska baka. Stenen eller järnet håller värmen på en stabil nivå.

Som med de flesta bröd blir det bäst med långsam jäsning, så sätt gärna degen dagen före.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1273 KJ / 304 kCal
Fett9.3 g
Kolhydrater43.8 g
Protein9.9 g

Testa liknande recept

Sallad på rökt kalvlägg
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torsk med fänkål
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammfärsbiffar med fetaost
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillat pitabröd med kronärtskockor och fetaost
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tortilla med tomatsalsa
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad lax med sötpotatis, feta, chili och mynta
Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga