Skaldjurscocktail
Ett festligt recept på lyxig skaldjurscocktail som passar utmärkt att servera till förrätt. Du gör den av bland annat pilgrimsmusslor, räkor, avokado, crème fraiche, lime och körsbärstomater. Smakrikt och stiligt!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008
Ingredienser
6 portioner
300 - 350 g pilgrimsmusslor
500 - 600 g räkor (frysta, tinade med skal)
1 - 1 1/2 avokado
1 - 2 msk crème fraiche
1 - 1 1/2 msk färskpressad limejuice
1 tsk wasabi
8 - 10 körsbärstomater
2 salladslökar
2 msk olivolja
1/2 msk äppelcidervinäger
1 tsk honung
1 påse späda salladsblad (à 70 g)
1 lime
1 msk smör
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hade denna förrätt på en tjejmiddag och den uppskattades! Mycket god och smakrik.
Nina
2011-06-14Hade det till förrätt på nyårsafton. Verkligen jättegott. Lite mer än vanlig räkcocktail. Tog lite pepparrot istället för wasabi.
Pernilla
2010-01-03Denna rätt var kanongod, hade den som förrätt på nyårsafton. Det går att utesluta wasabi om man inte gillar det.
Helena
2009-01-02