Skaldjurscocktail | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Skaldjurscocktail

Ett festligt recept på lyxig skaldjurscocktail som passar utmärkt att servera till förrätt. Du gör den av bland annat pilgrimsmusslor, räkor, avokado, crème fraiche, lime och körsbärstomater. Smakrikt och stiligt!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina pilgrimsmusslorna om de är frysta. Skala räkorna. Dela och gröp ur avokadon. Mixa avokado med crème fraiche, limejuice och wasabi till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar. Lägg i en skål och täck väl.
  2. Skär tomaterna i klyftor. Strimla salladslöken. Blanda olivolja, äppelcidervinäger, honung, salt och peppar. Går att förbereda hit.
  3. Före servering: Blanda salladsblad, tomater och räkor med vinägretten och fördela i cocktailglasen.
  4. Stek hastigt pilgrimsmusslorna i smör, 1-2 minuter på varje sida. Skär varje mussla i 2 bitar.
  5. Lägg musslor och avokadokräm på salladen. Skär limen i klyftor och garnera med dem.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) elelr Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 350 g pilgrimsmusslor
  • 600 g räkor (frysta, tinade med skal)
  • 1 1/2 avokado
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 1/2 msk färskpressad limejuice
  • 1 tsk wasabi
  • 10 körsbärstomater
  • 2 salladslökar
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk honung
  • 1 påse späda salladsblad (à 70 g)
  • 1 lime
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan