Fondue med två sorters spett, dipp och såser är ett läckert recept som passar perfekt när du vill bjuda på något festligt. Biff- och kycklingspetten serveras med en läcker avokadokräm, mustig sojadipp och en utsökt bearnaisesås med chilismak.
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2004
Läs noga ingredienserna på köttbuljongen annars är fonduen, köttspetten, kycklingspetten och sojadippen fria från gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.
Avokadokrämen är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri lättcrème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt lättcrème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Chili-bearnaisen är fri från gluten, men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Aron
2009-02-16Provade själva buljongen som var enkel att tillreda. Den japanska toucen var suverän och alla middagsgäster var nöjda.
Brita
2007-10-24Har bjudit på denna japanska fonduerätt en gång tidigare - fantastiskt gott. Tänkte nu servera denna rätt igen på¨torsdag. Allt är förberett för 9 gäster. Framkommer nu att en av gästerna är glutenallergisk och inte heller tål sesamolja. Från sojaflaskan läser jag att japansk soja innehåller vete. Har nu fått huvudbry och vet inte hur jag ska lösa problemet. Redan onsdag i dag, börjar känna lite panik. Tacksam för tips och förslag, omgående om möjligt, hur jag ska lösa detta problem.
Pär
2006-12-02Grymt gott, men köp Lomanders Bea och blanda i Sambal istället för att krångla med att laga egen. Och servera med Basmatiris, passar perfekt tillsammans med den asiatiska smaken på såserna och dippen... Kommer som repris på vårt nyårsbord i år igen. Tusen tack för receptet