Sojapicklade ägg

Betyg 4.5 av 5.35 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Sojapicklade ägg

Gör egna sojapicklade ägg! Perfekt som topping i ramen eller nudelsoppa, tillbehör i en poké bowl eller till valfri nudelrätt. Dessa picklade ägg gör du genom att mjukkoka ägg och sedan marinera dem i en lag av vatten, japansk soja och mirin.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Sojapicklade ägg

Ingredienser

8 st
8 ägg
1 dl mirin (eller ersätt 1 dl mirin med 1/2 dl risvinäger och 1/2 dl strösocker)
2 dl japansk soja
5 dl vatten

Gör så här

00:06:30

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

12 st
  • Blev lite sött. Minskar sockermängden nästa gång. Men äggen blev dekorativa!

    Diana

  • Överraskande gott!

    Noomi

  • Kan man halvera receptet? Dvs tillreda 4 ägg istället för 8st?

    Terese

    Hej Terese. Det går fint att halvera receptet. Hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Behöver man koka upp marinaden innan man lägger i äggen?

    Charlotte

    Hej Charlotte! Det behöver du inte göra. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Nu har jag ätit upp de hårdkokta påskäggen som jag picklade i återanvänd lag. De har alltså legat i 1 vecka. Hela vitan är nougatbrun och äggen smakar utmärkt!

    Anna

  • Det blev många ägg över efter påskafton. (Tyvärr hårdkokta, så inte lika smarrigt). Jag la ner dem i en "begagnad" lag och i dag, 4 dagar senare, provsmakade jag. Helt OK men inte så stark smak. Har hällt på mer soja och ska låta dem ligga ytterligare några dagar. Lämnar information senare om hur det gått.

    Anna

  • Jag gör dessa picklade ägg stup-i-ett. Äter dem i tid och o-tid. Det enda jag funderar på är: Kan jag använda samma lag flera gånger? Och efter hur lång tid bör jag byta? Mirin-fu är ju rätt dyrt. Jag har använt samma lag två-tre omgångar. I ett par veckors tid Anna

    Anna

    Hej Anna! Det är inget vi har provat och kan därför inte rekommendera att göra det. Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Jag tog bara 2dl vatten - upplevde personligen att lagen nog blivit lite tunn i smaken med 5dl. Vill ha mycket smak 🙂

    Frida

  • Alltså, jag hade inte risvinäger, men övriga ingredienser.

    Mette

  • Jag hade bara sushivinäger och tog lite mer av den och lite mindre socker, fungerade bra. Men varför bara 8 ägg till den mängden lag? Kan man använda lagen till fler ägg?

    Mette

    Hej Mette! Det beror ju lite på hur stora ägg man har och storlek på bunken men om du får plats med fler så går det fint. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Tomat- och ingefärssill
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lax teriyaki
    Betyg 3.6 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Tempurafriterad brysselkål
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Blomkålstempura med korianderdipp
    Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sojapicklade ägg med kaviarmajonnäs
    Betyg 3.5 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad