Sojapicklade ägg

Betyg 4.5 av 5.
31 personer har röstat
9
Sojapicklade ägg

Gör egna sojapicklade ägg! Perfekt som topping i ramen eller nudelsoppa, tillbehör i en poké bowl eller till valfri nudelrätt. Dessa picklade ägg gör du genom att mjukkoka ägg och sedan marinera dem i en lag av vatten, japansk soja och mirin.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Sojapicklade ägg

Ingredienser

8 st
8 ägg
1 dl mirin (eller ersätt 1 dl mirin med 1/2 dl risvinäger och 1/2 dl strösocker)
2 dl japansk soja
5 dl vatten

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Behöver man koka upp marinaden innan man lägger i äggen?

Charlotte

2024-09-09

Hej Charlotte! Det behöver du inte göra. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-09-09

Nu har jag ätit upp de hårdkokta påskäggen som jag picklade i återanvänd lag. De har alltså legat i 1 vecka. Hela vitan är nougatbrun och äggen smakar utmärkt!

Anna

2023-04-16

Det blev många ägg över efter påskafton. (Tyvärr hårdkokta, så inte lika smarrigt). Jag la ner dem i en "begagnad" lag och i dag, 4 dagar senare, provsmakade jag. Helt OK men inte så stark smak. Har hällt på mer soja och ska låta dem ligga ytterligare några dagar. Lämnar information senare om hur det gått.

Anna

2023-04-13

Testa liknande recept

Lax teriyaki
Betyg 3.6 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tempurafriterad brysselkål
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Blomkålstempura med korianderdipp
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sojapicklade ägg med kaviarmajonnäs
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Broccoli- och ärtsallad med sesam och koriander
Betyg 3.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Berberegravad lax
Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga