Sojapicklade ägg

Betyg 4.4 av 5.
20 personer har röstat
5
Sojapicklade ägg

Gör egna sojapicklade ägg! Perfekt som topping i ramen eller nudelsoppa, tillbehör i en poké bowl eller till valfri nudelrätt. Dessa picklade ägg gör du genom att mjukkoka ägg och sedan marinera dem i en lag av vatten, japansk soja och mirin.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Sojapicklade ägg

Ingredienser

8 st
8   ägg
1 dl  mirin (eller ersätt 1 dl mirin med 1/2 dl risvinäger och 1/2 dl strösocker)
2 dl  japansk soja
5 dl  vatten

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Jag tog bara 2dl vatten - upplevde personligen att lagen nog blivit lite tunn i smaken med 5dl. Vill ha mycket smak 🙂

Frida

2022-09-08

Alltså, jag hade inte risvinäger, men övriga ingredienser.

Mette

2022-07-02

Jag hade bara sushivinäger och tog lite mer av den och lite mindre socker, fungerade bra. Men varför bara 8 ägg till den mängden lag? Kan man använda lagen till fler ägg?

Mette

2022-07-02

Hej Mette! Det beror ju lite på hur stora ägg man har och storlek på bunken men om du får plats med fler så går det fint. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2022-07-08

Testa liknande recept

Tempurafriterad brysselkål
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lax teriyaki
Betyg 3.6 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blomkålstempura med korianderdipp
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sojapicklade ägg med kaviarmajonnäs
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Berberegravad lax
Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Broccoli- och ärtsallad med sesam och koriander
Betyg 3.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga