Sojapicklade ägg

17
2
Sojapicklade ägg

Gör egna sojapicklade ägg! Perfekt som topping i ramen eller nudelsoppa, tillbehör i en poké bowl eller till valfri nudelrätt. Dessa picklade ägg gör du genom att mjukkoka ägg och sedan marinera dem i en lag av vatten, japansk soja och mirin.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Sojapicklade ägg

Ingredienser

8 st
8 ägg
1 dl mirin (eller ersätt 1 dl mirin med 1/2 dl risvinäger och 1/2 dl strösocker)
2 dl japansk soja
5 dl vatten

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Annica

2022-04-07

Så gott till en vanlig lunchsallad också.

Lars

2021-03-04

Hur länge håller äggen?

Redaktionen ICAse

2021-03-05

Hej Lars! Äggen kan ligga 2 dygn i lagen sen behöver du ta upp dem. Sen håller de ca 2 dygn till utan lag i kylen. Hälsningar Ulrika