Sojapicklade ägg
Gör egna sojapicklade ägg! Perfekt som topping i ramen eller nudelsoppa, tillbehör i en poké bowl eller till valfri nudelrätt. Dessa picklade ägg gör du genom att mjukkoka ägg och sedan marinera dem i en lag av vatten, japansk soja och mirin.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021
Ingredienser
8 st
8 ägg
1 dl mirin (eller ersätt 1 dl mirin med 1/2 dl risvinäger och 1/2 dl strösocker)
2 dl japansk soja
5 dl vatten
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Nu har jag ätit upp de hårdkokta påskäggen som jag picklade i återanvänd lag. De har alltså legat i 1 vecka. Hela vitan är nougatbrun och äggen smakar utmärkt!
Anna
2023-04-16Det blev många ägg över efter påskafton. (Tyvärr hårdkokta, så inte lika smarrigt). Jag la ner dem i en "begagnad" lag och i dag, 4 dagar senare, provsmakade jag. Helt OK men inte så stark smak. Har hällt på mer soja och ska låta dem ligga ytterligare några dagar. Lämnar information senare om hur det gått.
Anna
2023-04-13Jag gör dessa picklade ägg stup-i-ett. Äter dem i tid och o-tid. Det enda jag funderar på är: Kan jag använda samma lag flera gånger? Och efter hur lång tid bör jag byta? Mirin-fu är ju rätt dyrt. Jag har använt samma lag två-tre omgångar. I ett par veckors tid Anna
Anna
2023-04-02Hej Anna! Det är inget vi har provat och kan därför inte rekommendera att göra det. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-04-05