Gör egna sojapicklade ägg! Perfekt som topping i ramen eller nudelsoppa, tillbehör i en poké bowl eller till valfri nudelrätt. Dessa picklade ägg gör du genom att mjukkoka ägg och sedan marinera dem i en lag av vatten, japansk soja och mirin.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag tog bara 2dl vatten - upplevde personligen att lagen nog blivit lite tunn i smaken med 5dl. Vill ha mycket smak 🙂
Frida
2022-09-08Alltså, jag hade inte risvinäger, men övriga ingredienser.
Mette
2022-07-02Jag hade bara sushivinäger och tog lite mer av den och lite mindre socker, fungerade bra. Men varför bara 8 ägg till den mängden lag? Kan man använda lagen till fler ägg?
Mette
2022-07-02Hej Mette! Det beror ju lite på hur stora ägg man har och storlek på bunken men om du får plats med fler så går det fint. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2022-07-08