Äggfocaccia

Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat
1
Äggfocaccia

Focaccia med ägg är både lite överraskande och festligt. När focaccian ligger på plåten gör du gropar i degen och knäcker ner äggen i. Toppa också brödet med färsk rosmarin och flingsalt och innan du gräddar den. Pensla äggfocaccian med olivolja med vitlök och persilja när den är färdiggräddad.

Äggfocaccia

Ingredienser

ca 20 bitar

Deg

25 g färsk jäst
5 dl ljummet vatten (37°C)
1 tsk salt
1 msk olivolja
ca 9 dl vetemjöl special (9 dl motsvarar ca 540 g)

Topping

2 msk färsk hackad rosmarin
1/2 msk matolja
6 ägg
2 msk olivolja
2 tsk flingsalt

Persiljeolja

1 kruka persilja
1 vitlöksklyfta
4 msk olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Oooooooo 😰😖😫nej! Fy fan!

Christina

2022-05-24

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit på brödets torrvikt.
Energi683 KJ / 163 kCal
Fett7 g
Salt1 g
Kolhydrater20 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Kalljäst focaccia
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Focaccia i långpanna med dill och prästost
Betyg 4.4 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Focacciabröd med kronärtskocka, citron och örter
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Focaccia med ramslök
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lökfocaccia
Betyg 2.4 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Focaccia med fikon och ädelost
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga