Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Focaccia med sommarfyllning

Aptitretande, fluffiga focacciabröd med sommarfyllning. En nyttig, smidig deg blandas med finhackade örter. Forma till runda bollar, pensla med ägg och strö över gourmetsalt. Grädda och njut av det ypperligt goda brödet.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 20 st.

  1. Smula ner jästen i en bunke. Strö över saltet och häll på 1/2 dl av det fingervarma vattnet. Rör om så att jästen löser sig, tillsätt resterande vatten.
  2. Tillsätt finhackade örter, oljan samt ägget. Vänd ner nästan allt vetemjöl.
  3. Arbeta samman degen tills den släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt på dragfri plats i 1 1/2-2 timmar.
  4. Häll ut degen på mjölad arbetsbänk och knåda den försiktigt. Dela degen i 5 delar. Dela varje del i 4 bitar. Forma till runda bollar och platta till med handflatan.
  5. Sätt ugnen på 250°C.
  6. Lägg bollarna på bakpappersklädda plåtar och jäs övertäckta på dragfri plats i 15-20 minuter.
  7. Gör gropar i bullarna med knogarna. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över salt.
  8. Grädda i ca 10 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna på galler.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 1/2 pkt jäst (à 50 g)
  • 1 tsk salt
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1 dl finhackade örter
  • 1 dl olivolja
  • 1 ägg
  • 11 dl vetemjöl
  • 1 ägg till pensling
  • gourmetsalt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer