Äggfocaccia

Betyg 3 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Äggfocaccia

Focaccia med ägg är både lite överraskande och festligt. När focaccian ligger på plåten gör du gropar i degen och knäcker ner äggen i. Toppa också brödet med färsk rosmarin och flingsalt och innan du gräddar den. Pensla äggfocaccian med olivolja med vitlök och persilja när den är färdiggräddad.

Äggfocaccia

Ingredienser

ca 20 bitar

Deg

25 g färsk jäst
5 dl ljummet vatten (37°C)
1 tsk salt
1 msk olivolja
ca 9 dl vetemjöl special (9 dl motsvarar ca 540 g)

Topping

2 msk färsk hackad rosmarin
1/2 msk matolja
6 ägg
2 msk olivolja
2 tsk flingsalt

Persiljeolja

1 kruka persilja
1 vitlöksklyfta
4 msk olivolja

Gör så här

00:10:00
00:40:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Oooooooo 😰😖😫nej! Fy fan!

    Christina

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit på brödets torrvikt.
Energi683 KJ / 163 kCal
Fett7 g
Salt1 g
Kolhydrater20 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Kalljäst focaccia
    Betyg 4.2 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Focaccia di recco
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saftig focaccia - bästa receptet
    Betyg 4.2 av 5.69 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Focaccia till jul
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad